Πέθανε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης (vid)

«Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, δεν με ήξερε κανείς σήμερα», είχε δηλώσει η Πίτσα Παπαδοπούλου για τον «πατέρα» μεγάλων επιτυχιών όπως «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ενα λεπτό περιπτερά» κ.α.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός λαϊκός συνθέτης και στιχουργός, Τάκης Μουσαφίρης, έπειτα από «μάχη» με τον κορονοϊό χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Γεννημένος στα Ιωάννινα ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας. Τη δεκαετία του ’80  θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και ίσως ο πολυτραγουδισμένος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός.

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τραγούδησε, όπως «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά» τραγούδησε ο Στράτος Διονυσίου ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε παλαιότερα η Πίτσα Παπαδοπούλου πως «Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα».

«Πατέρας» μεγάλων επιτυχιών όπως «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ενα λεπτό περιπτερά», ο Τάκης Μουσαφίρης συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές, ανάμεσά τους  ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός λαϊκός συνθέτης και στιχουργός, Τάκης Μουσαφίρης, έπειτα από «μάχη» με τον κορονοϊό χτυπημένος από τον κορωνοϊό. «Πατέρας» μεγάλων επιτυχιών όπως «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ενα λεπτό περιπτερά», ο Τάκης Μουσαφίρης συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές, ανάμεσά τους  ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος. «Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα», είχε δηλώσει η Πίτσα Παπαδοπούλου αναγνωρίζοντας πόσο καθοριστική ήταν για την καριέρα της η γνωριμία και τα τραγούδια που της έγραψε ο σπουδαίος συνθέτης.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours