Πέθανε ο θρύλος της ρέγκε, Bunny Wailer

Απεβίωσε το ιδρυτικό μέλος των Wailers και θρύλος της ρέγκε, Μπάνι Γουέιλερ

Ένας θρύλος της ρέγκε, ο τραγουδοποιός Μπάνι «Γουέιλερ» Λίβινγκστον, πέθανε σήμερα σε ηλικία 73 ετών στο Νοσοκομείο Άντριου Μεμόριαλ, στο Κίνγκστον της Τζαμάικας, ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού της χώρας Ολίβια Γκραντζ.

Αναφορές είναι ότι πέθανε στο Νοσοκομείο Ιατρικών Συνεργατών στο Κίνγκστον σήμερα το πρωί. Ήταν 73 ετών.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το θάνατό του δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά ο θρυλικός τραγουδιστής του reggae είχε πληγεί για πολλά χρόνια. Το 2018, ο Wailer υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα προβλήματα ομιλίας. Τον Ιούλιο του 2020, υπέστη ένα δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το θάνατό του επιβεβαιώθηκε από την υπουργό Πολιτισμού της Τζαμάικα Olivia Grange.

Γνωστό ως Jah B ή Bunny Livingston, ο Wailer ήταν ο νεότερος από τους τρεις αυθεντικούς Wailers. Τα άλλα δύο μέλη της μπάντας ήταν ο Bob Marley (1945 – 1981) και ο Peter Tosh (1944 – 1987).

Το συγκρότημα ιδρύθηκε στο Trench Town στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Είχαν πολλά επιτυχημένα τραγούδια στις εποχές του ska και του rocksteady, όπως το Simmer Down, το Lonesome Feeling και το Thank You Lord.

Μετά την ηχογράφηση δύο άλμπουμ, «Catch A Fire» και «Burnin», οι Wailer και Tosh έφυγαν για σόλο καριέρα το 1974.

Καθ ‘όλη τη σόλο καριέρα του, ο Wailer κυκλοφόρησε πάνω από 10 άλμπουμ. Κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο άλμπουμ Reggae το 1991 για το άλμπουμ Time Will Tell: A Tribute to Bob Marley, 1995 for Crucial! Roots Classics και 1997 για το Hall of Fame: Ένα αφιέρωμα στην 50ή επέτειο του Bob Marley.

Εμφανίστηκε επίσης στο άλμπουμ True Love από τους Toots and the Maytals, το οποίο κέρδισε το βραβείο Grammy το 2004 για το Best Reggae Album.

Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός και ο τρεις φορές νικητής του Grammy θεωρείται ένας από τους μακροχρόνιους τυπικούς φορείς της reggae music.

Το 2012, o Bunny Wailer έλαβε την πέμπτη υψηλότερη τιμή της Τζαμάικα, το Τάγμα της Τζαμάικα. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2017, του απονεμήθηκε το Τάγμα της Αξίας από την κυβέρνηση της Τζαμάικας, την τέταρτη υψηλότερη τιμή του έθνους.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα αίτια του θανάτου του τραγουδιστή και ντράμερ.

https://youtu.be/R2rmFRHhwoA

About Post Author

+ There are no comments

Add yours