Πέθανε σε ηλικία 56 ετών η Σινέντ Ο’ Κόνορ

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια έγινε γνωστή παγκοσμίως το 1990 με τη συγκλονιστική διασκευή της στο Nothing Compares 2 U του Prince

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 56 ετών άφησε η Ιρλανδή τραγουδίστρια Σινέντ Ο’ Κόνορ.

Η Σινέντ Ο’ Κόνορ έγινε γνωστη παγκοσμίως το 1990 με τη συγκλονιστική διασκευή της στο Nothing Compares 2 U του Prince.

Είχε κυκλοφορήσει 10 δίσκους και είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή με το «Nothing Compares 2 U».

Δύο χρόνια μετά την επιτυχία του τραγουδιού (μια διασκευή από κομμάτι του Prince), η Ο’Κόνορ προχώρησε στην πιο αμφιλεγόμενη πράξη της καριέρας. Τον Οκτώβριο του 1992 έσκισε σε ζωντανή μετάδοση στο Saturday Night Live  τη φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’, σοκάροντας το τηλεοπτικό κοινό αλλά και τους Ιρλανδούς.

Ο θάνατός της έρχεται ένα χρόνο αφότου ο 17χρονος γιος της  Σέιν αυτοκτόνησε  τον Ιανουάριο του 2022, αφού διέφυγε από το νοσοκομείο ενώ βρισκόταν σε επιτήρηση.

Η μουσικός, άλλαξε το όνομά της σε Shuhada’ Sadaqat το 2018 όταν ασπάστηκε το Ισλάμ. 

Η Ο’ Κόνορ γεννήθηκε στο Δουβλίνο στις 8 Δεκεμβρίου 1966. Αργότερα στη ζωή της ισχυρίστηκε ότι άρχισε να έχει ψυχολογικά προβλήματα επειδή η μητέρα της την κακοποίησε σωματικά και σεξουαλικά ως παιδί.

sinead_ekso

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια αποκλείστηκε ισοβίως από το NBC, ενώ λίγες εβδομάδες μετά την προβολή του SNL αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη σκηνή μιας συναυλίας προς τιμήν του Μπομπ Ντίλαν, μετά από έντονα γιουχαϊσματα.

Εκείνη την εποχή η Κόνορ είχε πει ότι έσκισε τη φωτογραφία για να διαμαρτυρηθεί για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Οι νέες αποκαλύψεις της όμως δείχνουν ότι η ιστορία πηγαίνει αρκετά «βαθύτερα».

Από εκείνο το σημείο άρχισε η πτώση και τα σοβαρά ζητήματα στην ψυχική της υγεία. Νοσηλεύτηκε σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα. Πραγματοποίησε αμφιλεγόμενες τηλεοπτικές και διαδικτυακές παρεμβάσεις, στις οποίες κατηγορούσε την οικογένειά της. Εξαφανίστηκε, εκφράστηκαν φόβοι για τη ζωή της και κατέληξε να ζει φτωχικά σε ένα μικρό ορεινό χωριό στην πατρίδα της, την Ιρλανδία.

Απέκτησε τρία παιδιά, ένα από τα οποία είχε χάσει πρόωρα πέρυσι, μόλις στα 17 του

Μια δύσκολή ζωή

Η Ο’Κόνορ είχε μια ταραχώδη ζωή, παλεύοντας για χρόνια με προβλήματα στην ψυχική της υγεία. Απώλειες, τραυματικά περιστατικά και οργή στιγμάτισαν τη ζωή της και την ακολουθούσαν ως το τέλος.

Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μικρή και ακολούθησε τη μητέρα της, την οποία έχασε πρόωρα σε τροχαίο.

Πιο πρόσφατα είχε ασπαστεί το Ισλάμ και φορούσε χιτζάμπ.

Η αυτοκτονία του γιου της, του 17χρονου Σέιν, στις αρχές του 2022 ήταν το τελευταίο και σφοδρότερο χτύπημα στην εύθραυστη Ο’Κόνορ. Και ο Σέιν είχε βαριά ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ είχε νοσηλευτεί. Πριν πεθάνει το έσκασε από το ψυχιατρικό νοσοκομείο που βρισκόταν και το ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης. 

Μετά τον θάνατο του Σέιν, η Ο’Κόνορ αποφάσισε να  αποσυρθεί από τη μουσική γιατί όπως έλεγε «τίποτα δεν έχει νόημα».

«Ο Θεός να συγχωρέσει το Ιρλανδικό κράτος γιατί εγώ σίγουρα δεν θα το κάνω», είχε πει η Ο’Κόνορ.

About Post Author