Οι Beatles στην κορυφή των τσαρτ, μετά από 54 χρόνια

Στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ βρέθηκαν οι Beatles για πρώτη φορά εδώ και 54 χρόνια, μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού Now and Then, το οποίο ολοκληρώθηκε χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μια πρώτη εκδοχή του τραγουδιού, το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη, ηχογραφήθηκε το 1978 από τον Τζον Λένον.

Μετά τη δολοφονία του, το 1980, η χήρα του, Γιόκο Ονο, παρέδωσε την ηχογράφηση, όπου ακουγόταν μόνο το πιάνο και η φωνή του Λένον, στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Το τραγούδι εμπλουτίστηκε από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, τον Πολ Μακάρτνεϊ, τον Τζορτζ Χάρισον και τον Ρίνγκο Σταρ και τώρα, χρόνια μετά τον θάνατο και του Χάρισον, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη, κατέστη εφικτό να απομονωθεί η φωνή του Λένον και στη συνέχεια να γίνει μίξη με τις φωνές και τη μουσική των υπόλοιπων μελών.

Είναι συνταρακτικό. Είμαι συγκλονισμένος. Είναι πολύ συγκινητική στιγμή για μένα, είπε ο 81χρονος Πολ Μακάρτνεϊ.

Η τελευταία φορά που τραγούδι των Beatles βρέθηκε στην κορυφή της εβδομαδιαίας κατάταξης στη Βρετανία ήταν το 1969, με το The Ballad of John and Yoko, ανέφερε ο οργανισμός The Official Charts Company στην ανακοίνωσή του, με την οποία κηρύσσει επισήμως την επιστροφή της Μπιτλομανίας.

Συνολικά, το συγκρότημα από το Λίβερπουλ, που διαλύθηκε τον Απρίλιο του 1970, πρόλαβε να δει 18 τραγούδια του να φτάνουν στην κορυφή των τσαρτ.

Σημειώνεται πάντως πως η υποδοχή του τραγουδιού από τον Τύπο δεν ήταν διθυραμβική: η Washington Post το χαρακτήρισε μπανάλ ενώ οι Times έγραψαν ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένο αριστούργημα.

About Post Author