Εξιστορεί και ψάχνει την ιστορία από σπουδαιές παραγωγές

Κανείς δεν ξέρει γιατί η μουσική που παίζουν και παράγουν γνωστοί και άγνωστοι παραγωγοί , νέοι σε ηλικία ή μεγάλοι στα χρόνια τους (και σε πείρα , δές David Russell Lee ή αλλιώς Joey Negro) έχουν τόση μεγάλη ουσιαστική επίδραση στα αισθήματα μας και σε πνευματικές ή ψυχικές ανατάσεις που τόσο χρειαζόμαστε …

του Μανώλη Διακάκη

Απαντήσεις έρχονται απο τις  παρακάτω μουσικές παραγωγές , τεχνολογικές διασκευές , αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μελέτης του προηγούμενου αιώνα & όχι μόνο  (  εαν δεν έχεις ζήσει τον 20 αιωνα δύσκολα θα καταλαβείς αυτόν τον μουσικό οργασμό ) .

Τέλος πάντων, εδώ παρέα με τον Στάθη Παπούλια, ο Μάνος Διακάκης εξιστορεί και ψάχνει την ιστορία από σπουδαιές παραγωγές –  το feedack  από  αθόρυβες ομάδες !!  (σίγουρα θα ακολούθησουν πολλές συνέχειες)  .

Το “Soul Makossa”  είναι ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε  το 1972 από τον σαξοφωνίστα  (του Καμερούν )  και  τραγουδοποιό  Manu Dibango.

Αργότερα την ίδια χρονία  ο David Mancuso βρήκε ένα αντίγραφο σε ένα δισκοπωλείο του Μπρούκλιν της Δυτικής Ινδίας και το έπαιζε συχνά στα πάρτι του στο The Loft (  Η απάντηση ήταν τόσο θετική που τα λίγα αντίγραφα του “Soul Makossa” στη Νέα Υόρκη αγοράστηκαν γρήγορα ) .

Ο χρόνος περνάει γρήγορα αλλά οι αξίες ποτέ και ο σεβασμός σε αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη και σε αυτό το ιστορικό κομμάτι (σε εποχές της Disco και σε γενικές αναζητήσεις ) δώθηκε ξανά στο σήμερα απο τον ενα και μοναδικό και παραγωγικό ντράμερ  σε παγκόσμια κλίμακα !!

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Shovell the Drum Warrior που είχε και έχει την δυνάμη και τα κότσια να διασκευάζει και να μιξάρει παρέα με  Latin Hooligans !!!!!

 

Γιορτάζοντας 25 χρόνια ως καλλιτέχνης ηχογράφησης και 15 χρόνια για  την δισκογραφική του ετικέτα  Lazy Days Recordings, ο Fred Everything συνεργάζεται με τον  House Legend Robert Owens στο «I’ll Take You In».

Ρωτήστε οποιονδήποτε λάτρη της χορευτικής μουσικής ποιος είναι ο αγαπημένος τους ανδρικός τραγουδιστής και θα επανέλθει αρκετές φορές στο όνομα του Robert Owens !

Σίγουρα, υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι τραγουδιστές της  House σκηνής  , αλλά με περισσότερα από είκοσι χρόνια στις πλάτες τους ως τραγουδιστές , παραγωγοί και DJs λίγοι θα βρεθούν !

Μελωδίες που έχουν μείνει στη μνήμη μας , σε υπέροχες νύχτες της δεκαετίας του 90 , τότε που δεν ήθελες να έρθει η ανατολή του ηλίου _ ήθελες να χορεύεις ατέλειωτες ώρες με  το ‘Tears’ ή με το ‘I’ll Be Your Friend κάτω απο το φως του φεγγαριού …….

 

Mία σπουδαία τριάδα παραγωγών είχαν τα κότσια να διασκευάσουν τους ήχους και να μάς θυμίσουν τους-The Temptations !

Συγκεκριμένα αυτή η τριάδα απο τον  Fabio Marouvin ,  Blaise Amoussou & Rocco Rodamaal μας θυμίζουν με απόλυτο και λιτό μιξάρισμα το Treat Her Like A Lady !!

Για την ιστορία ο Blaise Amoussou μεγάλωσε ανάμεσα σε ποικίλους ήχους από Soul Music, Disco, Funk, afro-jazz έως λατινική μουσική. Στα μέσα και στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ήταν οπαδός των American Rap και New jack swing tunes  ( παρέα με τον Fabio Marouvin έχουν φτιάξει ενα ωραίο κράμα απο διαχρονικά  υλικά μαύρης μουσικής  ) .

Ο Rocco Rodamaal τον ακολουθεί μια ιστορία 20 χρόνων με ταξίδια σε όλο το κόσμο υποστηρίζοντας με τις μουσικές του την Deep House, Minimal, Techno and Classic House.

 

Δύο από τους πιο συνεπείς & καινοτόμουςτης σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, οι Moodymann και Kenny Dope επιλέχθηκαν από τον ίδιο τον παραγωγό του SunPalace, Mike Collins, για να ξανασχεδιάσει το κομμάτι .

Δυστυχώς, ο Mike πέθανε στα τέλη του 2018 πριν από την ολοκλήρωση οποιασδήποτε έκδοσης, αλλά ως οπαδός και των δύο καλλιτεχνών, είναι σίγουρο οτι θα ήταν ενθουσιασμένος και περήφανος όχι μόνο για την επιλογή του αλλά και για την ίδια επανέκδοση του track ( rework the track  from 1981 to 2021)

Ενας φόρος τιμής στόν David Mancuso, Mike Collins και στον ήχο της Νέας Υόρκης δεκαετία του 80 !!

Καλή ακρόαση !!!!

Έπεται συνέχεια ……..

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours