Λάκης Γαβαλάς: Backstage στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της νέας κωμωδίας της ΕΡΤ «Στα σύρματα»

Ο Λάκης Γαβαλάς επιστρέφει στη φυλακή για να διδάξει καλές τέχνες! Μάλιστα, δεν θα είναι μόνος του, αφού στην… ψειρού θα τον ακολουθήσουν και πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Ιβάν Σβιτάιλο, η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρανιώτης. Ο λόγος; Αυτό επιτάσσει το story «Στα σύρματα», όπου θα συμμετάσχουν όλοι μαζί.

Τα γυρίσματα της νέας ξεκαρδιστικής κωμωδίας της ΕΡΤ1, που έρχεται στους δέκτες μας τη νέα τηλεοπτική σεζόν, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Ερωτες, σπαρταριστές καταστάσεις, απίθανες ποινές, τρελές αγγαρείες, ένα κοινωνικό πείραμα και μια μεγάλη απόδραση μπλέκουν αρμονικά σε μια ανατρεπτική ιστορία, που διαδραματίζεται μέσα και έξω από τις φυλακές. Σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου εκτυλίσσεται η δράση, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε απολαυστικές backstage στιγμές από τις σκηνές που γυρίζονται στα γραφεία του διευθυντή των φυλακών και της κοινωνικής λειτουργού, καθώς και στο μέρος (πάλι εντός του σωφρονιστηρίου) όπου διεξάγεται ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού (!) εν μέσω γέλιων, πειραγμάτων και αστείων καταστάσεων, που αποτυπώνουν το θετικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των συντελεστών.

sta kagkela2607
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και ο Ιβάν Σβιτάιλο

Σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, η ιστορία ακολουθεί το… ταξίδι του Σπύρου Καταραχιά (Θανάσης Τσαλταμπάσης), ο οποίος -ύστερα από μια οικονομική απάτη- καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν.

tasos palantzidis2607
Ο Τάσος Παλαντζίδης

Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση. Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, μαθαίνει στον Ιούλιο από τους κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος». Στο μεταξύ, η Αννα Ρούσου (Βίκυ Παπαδοπούλου), μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής, αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Ετσι, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατουμένους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του.

lakis gavalas2607
Ο Λάκης Γαβαλάς

Φίλοι και εχθροί, από τον εκκεντρικό διευθυντή των φυλακών Φωκίωνα Πάρλα (Πάνος Σταθακόπουλος) και τον αρχιφύλακα Ζιζί (Αλέξανδρος Ζουριδάκης) μέχρι τις φατρίες των «ρεμπετών», των Ρώσων, αλλά και τον κρατούμενο καθηγητή Καλών Τεχνών (Λάκης Γαβαλάς), όλοι μαζί αποτελούν τα κομμάτια ενός δύσκολου και ιδιαίτερου παζλ.

Ολα όσα συμβαίνουν εκτός φυλακής, με τον πνευματικό ιερέα του Ιουλίου, πατέρα Νικόλαο (Τάσος Παλαντζίδης), τον χασάπη πατέρα του Σπύρου, τον Στέλιο (Βασίλης Χαλακατεβάκης), τον μεγαλοεπιχειρηματία και διαπλεκόμενο Κίμωνα Βασιλείου (Γιώργος Χρανιώτης) και τη σύντροφό του Βανέσα Ιωάννου (Ντορέττα Παπαδημητρίου) συνθέτουν ένα αστείο γαϊτανάκι, γύρω από το οποίο μπερδεύονται οι ήρωες της σειράς.

Πηγή:espressonews.gr

About Post Author