Άγριες Μέλισσες: Ο Ακύλας ανατινάζει το σπίτι του Ζάχου και της Μάρως

Άγριες Μέλισσες: Όλα όσα θα δούμε.

Και μέσα σε όλη την αναστάτωση που ζει το Διαφάνι με τη σύλληψη των Λάμπρου, Προκοπή και Πέτρου, ο Ζάχος αποφασίζει να δεχτεί την πρόταση για να πάει στην Κύπρο.

«Μάνα, είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω! Όσο κι αν προσπαθώ δεν βγάζει πουθενά ο αγώνας που κάνουμε! Βλέπεις τι έγινε και στους άλλους και φοβάμαι πως θα έχω σειρά! Κουράστηκα πια», λέει στη μητέρα του, αλλά η Μάρω προσπαθεί να του αλλάξει γνώμη: «Γιε μου, μην απογοητεύεσαι! Εσύ έχεις μάθει να παλεύεις. Είναι επικίνδυνο αυτό που κάνετε, δεν λέω, και φοβάμαι, αλλά θα τα καταφέρετε στο τέλος, είμαι σίγουρη».

Όμως εκείνος επιμένει: «Όχι μάνα, καλύτερα να φύγω! θα κάνω νέα αρχή, το αποφάσισα! θα τα αφήσω όλα πίσω και θα ξεκινήσω από το μηδέν! θέλω, όμως, εσύ να είσαι περήφανη για μένα και όχι να ντρέπεσαι». «Είμαι πάντα περήφανη για εσένα Ζάχο, αν και ξέφυγες κάποτε, αλλά ξέρω πως στο τέλος θα κάνεις το σωστό», του απαντάει. Τα νέα για την απόφαση του Λυκογιάννη κάνουν τον γύρο του χωριού και στο καφενείο στήνεται μια μικρή γιορτή αποχαιρετισμού με όλους τους κατοίκους να του εύχονται «καλή αρχή».

Κάποιος, όμως έχει άλλα σχέδια και αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον Ακύλα, που έχει ήδη δώσει την υπόσχεσή του στον Ιανθό:«θα σου φέρω το κεφάλι του Λυκογιάννη σε δίσκο αρκεί να γίνει το αεροδρόμιο στο Διαφάνι». Ο Ζάχος προτείνει στη Μάρω να φύγουν μαζί στην Κύπρο αλλά τα σχέδιά τους θα τα ματαιώσει η επίθεση που σχεδιάζει ο Ακύλας εναντίον του.

Εκείνος μη γνωρίζοντας ότι ο Λυκογιάννης και η Μάρω δεν είναι στο σπίτι, βάζει τους πιστούς συντρόφους τους στους «Αβαντες» να ανατινάξουν το σπίτι του.

Η έκρηξη είναι εκκωφαντική και όλοι οι κάτοικοι ταράζονται και τρέχουν να δουν τι συμβαίνει. Τα πάντα στο σπίτι του Ζάχου έχουν γίνει στάχτη και η Ασφάλεια αναζητά τον Ορφανίδη για την επίθεση.

Κανείς δεν πιστεύει πως ο Πέτρος είναι εκείνος που ευθύνεται: «Δεν έχει λόγο να το κάνει! Μας παγιδεύουν ξανά! Πρώτα η σύλληψη, μετά η επίθεση… θέλουν να μας εξοντώσουν», σχολιάζει ο Λάμπρος, ενώ ο φόβος κυριεύει ξανά το χωριό και κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει όλος αυτός ο πόλεμος με τον Μεγαρίτη.

Πηγή: TV24

About Post Author