G4A από την Bayer: Πρόσκληση για χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της ψηφιακής υγείας

Δύο εβδομάδες έμειναν για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα G4A Partnerships.
 

Εν όψει της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμαG4A Partnerships την Παρασκευή 31 Μαΐου, η Bayer προσκαλεί τις νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψηφιακής υγείας και αναζητούν υποστήριξη για την ανάπτυξη των ιδεών τους, να υποβάλλον την υποψηφιότητά τους στην ιστοσελίδα www.G4A.health.

Μέσα από το πρόγραμμα οι νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ψηφιακών εφαρμογών για την υγεία, θα έχουν την ευκαιρία – εφόσον προκριθούν – να εξασφαλίσουν:

  • αρχική χρηματοδότηση από 50.000 έως 100.000 ευρώ
  • εμπορικές συνεργασίες
  • χώρο εργασίας
  • καθοδήγηση
  • δυνατότητα δικτύωσης με άλλες εταιρείες και επενδυτές
  • πρόσβαση στους ειδικούς της Bayer

Η εταιρεία αναζητά συνεργασία με νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ψηφιακές εφαρμογές σχετικά με συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η δερματολογία, η ογκολογία, η οφθαλμολογία, η πνευμονολογία, η ακτινολογία, η γυναικολογία, αλλά και με τη γενικότερη υγεία, εφαρμογές που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των λειτουργιών του εγκεφάλου (νευροτεχνολογία), λύσεις για την καλύτερη διαχείριση της θεραπευτικής διαδικασίας και  ψηφιακές εφαρμογές υγείας που βασίζονται στην αναγνώριση φωνής.

«Το οικοσύστημα λύσεων ψηφιακής υγείας έχει ωριμάσει και πλέον στον κλάδο υπάρχουν πολύ αξιόλογες και ανεπτυγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις. Θέλουμε να διευκολύνουμε τους νεοφυείς επιχειρηματίες να συνεργαστούν με τη Bayer και να αναπτύξουμε από κοινού και πιο γρήγορα καινοτόμες λύσεις.» έχει δηλώσει ο Eugene Borukhovich, Global Head of Digital Health στη Bayer AG.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποστήριξη ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης των επιχειρήσεων και διακρίνεται σε δυο επιμέρους προγράμματα. Το πρόγραμμα Growth Track απευθύνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο πριν τη δημιουργία του προϊόντος. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα λάβουν αρχική χρηματοδότηση (50.000 έως 100.000 ευρώ) και επιπλέον χώρο εργασίας και καθοδήγηση από ειδικούς του κλάδου.

Το δεύτερο πρόγραμμα Advanced Track απευθύνεται σε επιχειρήσεις που έχουν έτοιμο προϊόν και αναζητούν την εξέλιξή του. Εκτός από αρχική χρηματοδότηση (50.000 έως 100.000 ευρώ), το χώρο εργασίας και την καθοδήγηση από ειδικούς του κλάδου, οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν επιπλέον ενίσχυση κάθε φορά που θα επιτυγχάνονται τα ορόσημα που έχουν θέσει από κοινού με τους ειδικούς της Bayer.

Η Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων δήλωσε σχετικά «Για όλους εμάς στην Bayer, είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη ολιστικών προσεγγίσεων στην υγεία, από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, μέχρι την αποτελεσματική θεραπεία και την διευκόλυνση των ασθενών στη θεραπευτική διαδικασία. Γι’ αυτό αναζητούμε διαρκώς κάθε ιδέα μικρή ή μεγάλη που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να αλλάξει τον κόσμο μας.»

Σχετικά με την G4A

Η Bayer συνδυάζει τις ψηφιακές πρωτοβουλίες του Ομίλου με το όνομα G4A (πρώην Grants4Apps). Εκτός από τον εντοπισμό νέων τεχνολογιών, επιχειρηματικών μοντέλων και τάσεων της αγοράς, οι πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνουν τη συνεργασία με νεοσύστατες επιχειρήσεις. Από τη δημιουργία της πρωτοβουλίας το 2013, η Bayer έχει υποστηρίξει πάνω από 149 εταιρείες ψηφιακών λύσεων υγείας. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα 29 άμεσες συνεργασίες με εταιρείες όπως τις Agamon, KinAptic, Turbine, και xbird. Η Bayer εφαρμόζει τώρα το G4A σε 12 χώρες, αναπτύσσοντας και προωθώντας συνεργατικά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.g4a.health και το κανάλι του G4A στο YouTube.
Σχετικά με την Bayer

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και να βοηθήσουν στις προσπάθειες της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, όπως ο συνεχώς αυξανόμενος και γηράσκων πληθυσμός. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και αποτελεί σύμβολο της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της υψηλής ποιότητας, σε όλο τον κόσμο. Κατά το οικονομικό έτος 2018, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 117.000 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 39,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,6 δις ενώ οι  δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 5,2 δις.Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.bayer.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bayer Ελλάς, επισκεφθείτε το www.bayer.gr.

Επικοινωνία
Σόνια Μουσαβερέ, Τηλ. +30 210 618 75 62
e-mail: sonia.mousavere@bayer.com

 

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours