Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Δεν χρειάζεται τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό»

Δεν υπάρχει λόγος για ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ανέφερε η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Soumya Swaminathan

Δεν υπάρχει λόγος για ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ανέφεραν με δηλώσεις της η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Soumya Swaminathan μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Εκτιμάμε ότι δεν χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι θα χρειαστεί η έρευνα να συνεχιστεί στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο ανώτερος σύμβουλος του ΠΟΥ, Bruce Aylward επισήμανε «ότι υπάρχουν αρκετά εμβόλια σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο δεν πάνε στα σωστά μέρη, με τη σωστή σειρά».

Θα πρέπει να δοθούν δύο δόσεις στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς παγκοσμίως πριν χορηγηθούν ενισχυτικές δόσεις σε αυτούς που έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ανέφερε.

«Είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο» τόνισε.

Εξαπλώνεται η παραλλαγή Delta 

Η κυκλοφορία του παραλλαγμένου στελέχους Delta σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά προκαλεί μετάδοση της Covid-19 σε όλο τον κόσμο, ανέφερε ο ΠΟΥ.

«Σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο όπου η παραλλαγή Delta καταγράφει αύξηση κρουσμάτων — ακόμη και σε χώρες οι οποίες, σε εθνικό επίπεδο, έχουν υψηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης – ο ιός, το ίδιο το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, κυκλοφορεί πραγματικά σε περιοχές που έχουν χαμηλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης και στο πλαίσιο μιας πολύ περιορισμένης και ασυνεπούς χρήσης των μέτρων δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας», δήλωσε η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κέρκοβ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου.

Τα εμβόλια προλαμβάνουν σαφώς αυξήσεις κρουσμάτων σοβαρής νόσησης και θανάτου από την παραλλαγή Δέλτα, δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Soumya Swaminathan.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours