Ερευνα που έκανε η φαρμακοβιομηχανία Moderna δείχνει ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχει είναι αποτελεσματικό στη μετάλλαξη Δέλτα. Η έρευνα της Moderna είναι βασισμένη σε δείγματα από 8 συμμετέχοντες, μόλις μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου που έκαναν και οι οποίοι συμμετείχαν στην πρώτη κλινική φάση των δοκιμών του εμβολίου της Moderna.

Τα ευρήματα της Moderna είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, τη στιγμή που ο πλανήτης ανησυχεί για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα σε περισσότερες από 92 χώρες.

Καμία επίδραση της μετάλλαξης στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Moderna που παράγει το mRNA εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό, η επιπλέον αυτή ανάλυση δείχνει πως η αποτελεσματικότητα του Moderna δεν επηρεάζεται καθόλου έναντι της μετάλλαξηςσε σύγκριση με το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού. Αντίστοιχα, η ανάλυση δείχνει ήπια μείωση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι των μεταλλάξεων Δέλτα, Γάμμα, Κάπα και Ήττα.

Αντίστοιχα, μείωση της αποτελεσματικότητας διαπιστώθηκε και έναντι της μετάλλαξης Α.VOI.V2, την παραλλαγή που εντοπίστηκε στην Ανγκόλα, η οποία ωστόσο δεν κατηγοριοποιείται μεταξύ εκείνων που ανησυχούν τις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως.

Τι ξέρουμε για τα εμβόλια και την αποτελεσματικότητά τους

Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχαν επαρκή δεδομένα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς αυτό έχει χορηγηθεί λιγότερο σε σύγκριση με το εμβόλιο της Pfizer που επιστρατεύει την τεχνολογία mRNA, αλλά και το AstraZeneca που λειτουργεί με την τεχνολογία του αδενοϊού. Τα δύο αυτά, φαίνεται πως είναι αρκούντος αποτελεσματικά έναντι της μετάλλαξης Δέλτα που ανησυχεί τους επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, παρότι τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα φαίνεται πως αυξήθηκαν στη Βρετανία και το Ισραήλ, δύο χώρες που προχώρησαν πιο γρήγορα στον εμβολιασμό μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, φαίνεται πως παρόλα αυτά δεν αυξήθηκαν αντίστοιχα και οι νοσηλείες.

Πηγή:reader.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours