Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι πλέον κοινό πρόβλημα λόγω διαφόρων παραγόντων όπως η πίεση στην εργασία, το άγχος, οι προθεσμίες κλπ. Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή η υπέρταση είναι επίσης ένας κοινός παράγοντας κινδύνου για διάφορες σοβαρές καταστάσεις υγείας.

Eκτός από τα φάρμακα που ίσως παίρνει κάποιος, απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής και ελεγχόμενη διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της πίεσης.

Η καλοκαιρινή περίοδος σας προσφέρει πληθώρα επιλογών φρούτων, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και οφέλη για την υγεία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια καλοκαιρινά φρούτα μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ακτινίδια

Το ακτινίδιο είναι ένα υπέροχο φρούτο που μπορεί να βελτιώσει την πέψη, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό και να βελτιώσει την υγεία του δέρματος. Μπορεί επίσης να ρυθμίσει την αρτηριακή σας πίεση. Τα ακτινίδια είναι επίσης γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με μελέτες, για τον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης μπορείτε να καταναλώσετε έως και τρία ακτινίδια την ημέρα. Θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε άλλους κινδύνους για την υγεία που προκαλούνται από υψηλή αρτηριακή πίεση, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή κ.λπ.

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και ωραία γεύση. Μπορείτε να καταναλώνετε καρπούζι καθημερινά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό θα σας κρατήσει ενυδατωμένο, το οποίο είναι πολύ απαραίτητο το καλοκαίρι. Το καρπούζι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ελέγξετε την υπέρταση επειδή έχει υψηλότερη ποσότητα καλίου από πολλά φρούτα. Επίσης είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.

Η θερινή περίοδος είναι η εποχή του μάνγκο. Καλώς εχόντων τον πραγμάτων μπορείτε να προμηθεύεστε μάνγκο καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τώρα έχετε περισσότερους λόγους να τρώτε αυτό το νόστιμο φρούτο, καθώς μπορεί να ελέγξει την αρτηριακή σας πίεση. Το μάνγκο είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό καρπό για τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Μπορείτε να απολαύσετε τα μάνγκο σε shakes, smoothies, επιδόρπια και με πολλούς άλλους τρόπους.

Φράουλες

Μπορείτε να φτιάξετε ένα smoothie φράουλας, να το προσθέσετε στη σαλάτα σας, να φτιάξετε μια σάλτσα από φράουλες ή να τις καταναλώσετε άμεσα. Δεν μπορείτε ποτέ να πείτε όχι σε μια φράουλα. Τα οφέλη για την υγεία μπορούν να σας ενθαρρύνουν περισσότερο να καταναλώνετε φράουλες, καθώς είναι φορτωμένες με αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η παρουσία καλίου σε φράουλες μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Μπανάνα

Μέχρι τώρα ίσως έχετε καταλάβει ότι το κάλιο παίζει ζωτικό ρόλο στον έλεγχο της υψηλής πίεσης του αίματος και η μπανάνα είναι η πιο δημοφιλής πηγή φρούτων του καλίου. Η μπανάνα είναι ένα πολύ κλασικό φρούτο που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε σε πολύ λογική τιμή. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρώτε μπανάνες για να κρατάτε την αρτηριακή σας πίεση χαμηλά.

πηγή: iatronet.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours