Πώς να σταματήσετε την τριχόπτωση – Τρόποι για άνδρες και γυναίκες

Κάθε τρίχα έχει διάρκεια ζωής περίπου 3 έως 5 χρόνια. Οι θύλακες των τριχών έχουν έναν κύκλο ενεργού ανάπτυξης, μετάβασης και ανάπαυσης. Η τριχόπτωση εμφανίζεται όταν ο κύκλος ανάπτυξης των μαλλιών διαταράσσεται.

Η τριχόπτωση προκαλείται συνηθέστερα από τη γενετική και γίνεται πιο συχνή στους άνδρες και στις γυναίκες όσο περνούν τα χρόνια. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία είναι η τελογενής τριχόπτωση. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται όταν περισσότερα από τα μαλλιά σας εισέρχονται στον κύκλο της ανάπαυσης, κατά τη διάρκεια της οποίας πέφτουν. Η τελογενής τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί από στρες, εγκυμοσύνη, παρενέργειες φαρμάκων, άλλες υποκείμενες συνθήκες υγείας.

Παρακάτω, θα βρείτε κάποιες συμβουλές από το HealthLine, για να απαλλαγείτε ή να μειώσετε την τριχόπτωσή σας.

Πώς να αποτρέψετε την τριχόπτωση στις γυναίκες

Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση στις γυναίκες συνήθως προκαλείται από γενετική τριχόπτωση γυναικείου τύπου (ανδρογενετική αλωπεκία)ασθένεια του θυρεοειδούς, γήρανση και άλλες ορμονικές καταστάσεις. Περίπου οι μισές γυναίκες εμφανίζουν κάποιο βαθμό τριχόπτωσης γυναικείου τύπου πριν από την ηλικία των 79 ετών. Εάν χάνετε τα μαλλιά σας, σας συστήνουμε κάποιες από τις ακόλουθες θεραπείες για να αποτρέψετε την περαιτέρω απώλεια μαλλιών:

  • Rogaine (μινοξιδίλη)
  • Αλδακτόνη (σπιρονολακτόνη) ή άλλα αντιανδρογόνα φάρμακα
  • Αντισυλληπτικά χάπια
  • Συμπληρώματα σιδήρου, ιδίως εάν η τριχόπτωσή σας συνδέεται με αναιμία ή έντονους εμμηνορροϊκούς κύκλους

Πώς να αποτρέψετε την τριχόπτωση στους άντρες

Η τριχόπτωση είναι πιο συχνή στους άνδρες απ’ ότι στις γυναίκες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Απώλεια Μαλλιών, περίπου το 85 τοις εκατό των ανδρών έχουν αραίωση των μαλλιών μέχρι να φτάσουν τα 50. Η τριχόπτωση στους άνδρες προκαλείται συνήθως από γενετική τριχόπτωση ανδρικού τύπου. Εάν ανησυχείτε για την τριχόπτωση, σας συστήνουμε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες θεραπείες:

  • Rogaine (μινοξιδίλη)
  • Propecia ή Proscar (φιναστερίδη)
  • Μεταμόσχευση θυλακικών μονάδων (FUT), μια μεταμόσχευση μαλλιών με υποκείμενο ιστό
  • Εξαγωγή θυλακικής μονάδας (FUE), μια μεταμόσχευση μαλλιών μόνο με θυλάκια, χωρίς συνδετικό ιστό

Εάν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση που οδηγεί σε φαλακρά σημεία, κηλίδες ή μεγάλες μάζες μαλλιών που βγαίνουν, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό ή έναν δερματολόγο για διάγνωση.

Πηγή:newsbeast.gr