Χιλιάδες δολάρια έκλεψαν χάκερς από fans που επένδυσαν στα NFTs του Ozzy Osbourne

Πριν από λίγο καιρό, ο δημοφιλής τραγουδιστής Ozzy Osbourne πραγματοποίησε την είσοδό του στον κόσμο των NFTs, με την κυκλοφορία του Cryptobatz. Πρόκειται για μια συλλογή 9.666 μη ανταλλάξιμων μάρκων και, όπως ήταν λογικό, γρήγορα κέντρισε το ενδιαφέρον των fans οι οποίοι άρχισαν να επενδύουν.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, τα νέα δεν είναι πολύ ευχάριστα, αφού η σελίδα του “CryptoBatz” στο Twitter έγινε στόχος των χάκερς. Οι δράστες κατάφεραν να “φυτέψουν” ένα κακόβουλο link για το server του Discord και να βάλουν στο χέρι τα crypto ψηφιακά πορτοφόλια όσων έπεφταν στην παγίδα. Τα κρυπτονομίσματα που κλάπηκαν ανέρχονται σε χιλιάδες δολάρια, αφού το κακόβουλο link ήταν διαθέσιμο για περίπου 20 μέρες.

Σε ανακοίνωση της Sutter Systems που ανέπτυξε το CryptoBatz NFT επισημαίνεται:

“Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο που έπεσε θύμα των απατεώνων. Δεν μπορούμε όμως να λάβουμε την ευθύνη για την δράση τους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το Discord -μια πλατφόρμα που εμείς δεν έχουμε κανέναν απολύτως έλεγχο. Κατά την άποψή μας αυτή η περίπτωση και εκατοντάδες άλλες που έχουν λάβει χώρα στο χώρο των NFTs θα μπορούσαν εύκολα να αποτραπούν εάν το Discord είχε καλύτερη υποστήριξη και ομάδα αντιμετώπισης απατών και να βοηθηθούν μεγάλα projects όπως τα δικά μας”.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours