Το VR Planet κάνει την Εκπαίδευση διασκεδαστική!

Η Εικονική Πραγματικότητα έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στην εκπαίδευση καθώς εμπλέκει τους μαθητές στην μάθησή τους περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο. 

Καθώς οι σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις οδηγούν αναπόφευκτα στη χρήση Νέων Τεχνολογιών, η Εικονική Πραγματικότητα έχει αναδειχθεί ως ένα πολλά υποσχόμενο διδακτικό εργαλείο σε διάφορους γνωστικούς τομείς, ικανό να υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους εκπαιδευτικούς στόχους, καθώς συνδράμει στην ενθάρρυνση όλων των μαθητών, στη συνεργατική και διερευνητική μάθηση και την παιδαγωγική υποστήριξη με σκοπό το καλύτερο μαθησιακό αποτέλεσμα

H Εικονική Πραγματικότητα προκαλεί το ενδιαφέρον, κεντρίζει τη φαντασία και οδηγεί στην οικοδόμηση της γνώσης και στην αφομοίωση μέσα από την αλληλεπίδραση με το εικονικό περιβάλλον.

Το VR Planet που έφερε την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα από το 2016, αξιοποιεί την Εικονική Πραγματικότητα ως μέσον ψυχαγωγίας, βιωματικής μάθησης, αλλά και Επιμόρφωσης, μέσω 320 και πλέον διαφορετικών VR Εμπειριών: παιχνίδι, ντοκιμαντέρ, ζωγραφική, Ιστορία, ταξίδι, Ιατρικά  και Ψυχικής Υγείας θέματα όπως Αυτισμός, Άνοια, κ.α.

Με το VR Planet συμμετέχετε στο απίστευτο ταξίδι εικονικής πραγματικότητας που σας δίνει την ευκαιρία χωρίς τον περιορισμό του χώρου και του χρόνου, να βιώσετε εμπειρικά καταστάσεις έξω από τις δυνατότητες που σας δίνονται στην καθημερινότητά σας… σαν να βρίσκεστε πραγματικά εκεί! Η αίσθηση αυτή, ενισχύεται, αφού έχετε την πλήρη αναπαράσταση του χώρου που επιλέξατε σε φάσμα 360 μοιρών, αλλά & με την χρήση των εικονικών χεριών με τα οποία αλληλεπιδράτε με το ψηφιακό περιβάλλον!

Έτσι η βιωματική εκπαίδευση γίνεται πραγματικά διασκεδαστική για όλους. Ειδικά, τα παιδιά που λατρεύουν τις νέες τεχνολογίες και ότι εξάπτει την φαντασία και την δημιουργικότητά τους με την Εικονική Πραγματικότητα μαθαίνουν βιώνοντας και διασκεδάζοντας με απόλυτη ασφάλεια. Φοράνε την ειδική μάσκα virtual reality και μέσω των εκπαιδευτικών εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας βιώνουν ότι μέχρι τώρα αποτελούσε μόνο “αδιάφορη” θεωρία. Με τους αισθητήρες και ανιχνευτές που αντιλαμβάνονται τις κινήσεις τους στο φυσικό χώρο δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες ώστε να “βυθιστούν” στην πραγματικότητα της εκάστοτε VR εφαρμογής. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν είτε στο φιλικό και ζεστό χώρο του VR Planet είτε με τις κινητές virtual reality μονάδες του σε όποιο χώρο επιθυμείτε: στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο φροντιστήριο, στο σπίτι σας.

Με το VR Planet η βιολογία, η ιστορία αλλά και η αστρονομία συναρπάζουν με τρόπο που ξεπερνά τη φαντασία και η μόνη δυσκολία είναι η επιλογή ανάμεσα από:

  • Μια βουτιά στην Ιστορία  για να δείτε την Ακρόπολη στην εποχή της ακμής της και  όλα τα σπουδαία αγάλματα που στόλιζαν τον προαύλιο χώρο της.
  • Μία περιπλάνηση μέσα στο ανθρώπινο σώμα ανακαλύπτοντας πώς λειτουργούν τα κύτταρα.
  • Μία επίσκεψη στον διεθνή διαστημικό σταθμό και εξερεύνηση του διαστήματος ως αστροναύτης δια χειρός BBC.
  • Μία περιήγηση στα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας μέσα σε τριήρεις, ιππεύοντας άλογο ή περπατώντας ανάμεσα στις ιέρειες. 
  • Μία εξερεύνηση στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Το VR Planet έχει βραβευτεί ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο 2018. Πραγματοποιεί δομημένα εκπαιδευτικά VR προγράμματα σε σχολεία, ιδρύματα, πανεπιστήμια. Δημιούργησε & καθιέρωσε τα Virtual Reality Party, είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2015 για την Ποιότητα Υπηρεσιών, Υγιεινής & Ασφάλειας του χώρου, αλλά & των διαδικασιών εκτός έδρας του & προτείνεται ως σχολική εκδρομή/δραστηριότητα μέσα από την επίσημη ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας  .

  1. VR Planet Σαλόνι Εικονικής Πραγματικότητας, Παύλου Μελά 43 & Μπότσαρη, Τ.Κ. 12131 Περιστέρι, 1ος Όροφος, Tηλ.: 6972176450, Email: vrplanetgr@gmail.com, Facebook Page: VRHOSTESSVR Planet Σαλονι Εικονικης Πραγματικοτητας

Instagram: vrplanetgr

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες διευκρινήσεις και  πληροφορίες:

About Post Author