Το ‘πε και το ‘κανε ο Έλον Μασκ – Το tweet που προμηνύει το “τέλος” των bots

Σε δραστικές αλλαγές προχωρά ο νέος ιδιοκτήτης του TwitterΈλον Μασκ, αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρό του τα bot, μένοντας πιστός σε όσα είχε ανακοινώσει το προηγούμενο διάστημα, πως “η απόλυτη και κορυφαία προτεραιότητα είναι η εύρεση και η αναστολή τυχόν επαληθευμένων bots/trolls/spam“.

Με tweet του την Κυριακή (11/12) ο Μασκ έγραψε πως “μία έκπληξη περιμένει αύριο, Δευτέρα τα bots“, αφήνοντας να εννοηθεί πως σχεδιάζει την κατάργησή τους από τη δημοφιλή πλατφόρμα.

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη για το ότι υπάρχουν πολλά bots στο Twitter και πως δεν πρόκειται να λείψουν σε κανέναν, ο μεγιστάνας απάντησε πως τα “bots και τα trolls παράγουν ψεύτικη δραστηριότητα, οπότε το Twitter μπορεί να φαίνεται λίγο λιγότερο ζωντανό, αλλά στην πραγματικότητα όλη η ψευτιά έχει εξαφανιστεί”.

Τι γνωρίζουμε για τα bots

Τα bots είναι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί Twitter που εκτελούν παρόμοιες λειτουργίες όπως ένας κανονικός λογαριασμός Twitter, αλλά υπάρχουν για να παραπλανούν άλλους χρήστες.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού, ψευδών ειδήσεων ή ακόμα και να δημιουργήσουν πανικό για μία κατάσταση, ενώ υπενθυμίζεται πως τα bots αποτέλεσαν έναν από τους βασικούς λόγους που έκαναν τον Μασκ να επανεξετάσει την εξαγορά του Twitter. Μάλιστα, ο Μασκ είχε αναστείλει τη συμφωνία εξαγοράς έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Πώς ο Έλον Μασκ θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

news247.gr

About Post Author