Κάθε πλάσμα έχει την ανάγκη να ανήκει κάπου, να αγαπηθεί για να νιώσει ασφάλεια, μα πάνω απ’ όλα να έρθει σε επαφή με τον πραγματικό, μοναδικό εαυτό του, που συνεκδοχικά αποτελεί την ψυχή του.

Η Φι ακροβατεί ανάμεσα σε φήμες και μοναξιά. Νιώθει να αποτελεί το άγνωστο μέρος μιας εξίσωσης ,που θα πρέπει να λύσει μόνη της για να βρει διέξοδο και να οδηγηθεί στο όνειρό της, την αποκάλυψη της δικής της ταυτότητας. Ανακαλύπτει λοιπόν, εντελώς τυχαία πως το να υπερβεί τους φόβους της απέναντι σε πραγματικούς ή φανταστικούς κινδύνους θα της προσφέρει μια νέα οπτική για την ίδια και για τον κόσμο που την περιβάλλει. Έτσι ξεκινά για εκείνη ένα ταξίδι που θα της δώσει την ευκαιρία να αποκτήσει έναν σπουδαίο φίλο, το Φεγγάρι, και μια πρωτόγνωρη αίσθηση ασφάλειας κοντά σε αυτό και τους «επικίνδυνους» λύκους. Δίπλα τους θα γνωρίσει την άνευ όρων αποδοχή που χρειάζεται η ύπαρξή της για να πλημμυρίσει χαρά και ελπίδα. Θα μάθει πως έχει όνομα και μια μανούλα που την αναζητά. Είναι η Φλοντούρ!

Βασιλική Σταυροπούλου

 

Από το εξώφυλλο του παιδικού βιβλίου της Βασιλικής Σταυροπούλου, Φλοντούρ, και φωτογραφία της ίδιας

 

Αυτά έγραψε για το βιβλίο της η Βασιλική Σταυροπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος, αποδεχόμενη την πρό(σ)κληση της στήλης Πλοκόλεξο σύμφωνα με την οποία έπρεπε να χρησιμοποιήσει δέκα προκαθορισμένες λέξεις. Στην περίληψη διαβάζουμε:

Μια νύχτα δίχως φεγγάρι ένα μικρό ζωάκι πέφτει ουρανοκατέβατο στην άκρη ενός δάσους, όμως κανείς δεν γνωρίζει τι είδους πλάσμα είναι αυτό. Μένει προσωρινά με διάφορες οικογένειες ζώων, προσπαθώντας να προσαρμοστεί στα δεδομένα των κανόνων του δάσους. Βάζει τα δυνατά της, αλλά αυτό ποτέ δεν είναι αρκετό. Η ανάγκη αυτή, την οδηγεί στην υιοθέτηση στάσεων και συμπεριφορών, που δεν ταιριάζουν στην προσωπικότητά της, με αποτέλεσμα να αισθάνεται πως δεν ανήκει πουθενά. Φήμες λένε πως είναι η Φι, αλλά εκείνη ξέρει πως είναι κάτι παραπάνω. Της αρέσει να παρατηρεί τα πάντα γύρω της, να ρωτά και να μαθαίνει. Κυρίως όμως, θέλει να μάθει γιατί είναι τόσο διαφορετική από όλους, ώσπου κάποια στιγμή συνειδητοποιεί πως θα πρέπει να αναζητήσει τη δική της ταυτότητα. Στην προσπάθειά της το Φεγγάρι στέκεται φίλος αγαπημένος που την αποδέχεται όπως είναι, με αγάπη και ανιδιοτέλεια. Θα καταφέρει άραγε η μικρή ελαφίνα να αντιμετωπίσει όλα τα εμπόδια, που θα βρει στον δρόμο της, και να βρει την απάντηση που επιθυμεί;

 

Η Βασιλική Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και εργάστηκε για σειρά ετών στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Δ. Γληνός της Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Την τελευταία δεκαετία χαίρεται να εργάζεται σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης. Από πολύ μικρή ηλικία αγαπούσε το διάβασμα, την ζωγραφική, την δημιουργικότητα. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, μέσω των σχολείων στα οποία υπηρέτησε, και έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία, με αποκορύφωμα την πρώτη θέση για το έργο της τάξης της τον Ιούνιο του 2016 στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ζωγραφικής “Give me 5!” με τίτλο «Η γέφυρα που μας ενώνει», κατά την θητεία της στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Πανοράματος. Της αρέσει να εξελίσσεται, γι’ αυτό έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, μεταξύ αυτών, παιδικής εικονογράφησης, συγγραφής και Art Therapy.

Πηγή:koukidaki.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours