Δημιουργοί με σταθερή πορεία στο παιδικό θέατρο οι Κάρμεν Ρουγγέρη, Φώτης Σπύρος, Χρήστος Τριπόδης και Δημήτρης Αδάμης βγαίνουν για περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής κι όχι μόνο και ταξιδεύουν τα παιδιά σε φανταστικούς κόσμους τα βράδια του καλοκαιριού.

«Οδυσσεβάχ»

Ο Φώτης Σπύρος ανεβάζει, με συμπρωταγωνιστές τους Ορφέα Παπαδόπουλο και Νίκο Χρηστίδη, τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε μουσική του Διονύση Σαββόπουλου. Ένα σημαντικό έργο κι ένα ακόμα πιο συναρπαστικό ταξίδι με προορισμό την Ιθαγδάτη, εμπνευσμένο από την «Οδύσσεια», τις «Χίλιες και μία νύχτες» και άλλα λαϊκά παραμύθια. Η παράσταση θα παιχτεί στις 3/7 στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» στις 9/7 στον Κινηματογράφο Cinemax Τα Χρόνια της Αθωότητας, στις 9/9 στο Κηποθέατρο Νίκαιας και στις 16/9 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό.

iΠροπώληση μέσω viva.gr

«Το βαλς με τα παραμύθια»

Η Κάρμεν Ρουγγέρη γνωρίζει στα παιδιά τον πατέρα του βαλς, Γιόχαν Στράους, που μας ταξιδεύει με τις μουσικές συνθέσεις του στους μαγικούς κόσμους έξι διαφορετικών παραμυθιών. Αντλώντας από την ευρωπαϊκή παράδοση, η αγαπημένη δημιουργός των παιδιών δεν επέλεξε τα παραμύθια «Ο Βασιλιάς Κοκκινοτρίχης», «Η Βασιλοπούλα και ο βάτραχος», «Ο σπόρος του Αυτοκρἀτορα», «Οι μουσικοί της Βρέμης», «Ο Πινκ και η Πονκ» και «Η χρυσή χήνα» τυχαία, καθώς κάθε ένα από αυτά αναδεικνύουν αξίες όπως η αγάπη, η εντιμότητα, η συνέπεια, η υπευθυνότητα, η καλοσύνη. Στον ανανεωμένο θίασο πρωταγωνιστούν οι Χάρης Αγγέλου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Μάιρα Γεωργάρου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Τσαρέκας. Την παράσταση θα δούμε στις 15 (Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»), 26 (Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης) και 28 Ιουλίου (Κηποθέατρο Παπάγου), 16 (Κινηματογράφος Cinemax Τα Χρόνια της Αθωότητας) και 28 Αυγούστου (Alex Digital Cinema), 2 (Κηποθέατρο Νίκαιας), 4 (Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος»), 6 (Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»-Νταμάρι Βριλησσίων) και 7 Σεπτεμβρίου (Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης).

iΔείτε το trailer της παράστασης | Προπώληση μέσω viva.gr |

«Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα»

Ο Χρήστος Τριπόδης πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί από κοινού με τον Τάσο Ιωαννίδη (κείμενο, μουσική) το μιούζικαλ για παιδιά «Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα», που βασίζεται στο παιδικό άλμπουμ «Λάχανα και Χάχανα». Μια ιστορία για τη διευκόλυνση της μαθησιακής διαδικασίας με όχημα τη μέθοδο «Τραγουδώ και μαθαίνω», που ισορροπεί ανάμεσα στον φανταστικό κόσμο της Λαχανοχαχανοχώρας και της σημερινής πραγματικότητας της τεχνολογίας. Η παράσταση θα παιχτεί στις 4 (Κηποθέατρο Παπάγου), 8 (Θερινός Κινηματογράφος Δήμου Γέρακα), 10, (Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»), 11 (Κηποθέατρο Νίκαιας), 12 (Βεάκειο), 23 Ιουλίου (Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος»), 7 Αυγούστου (Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης), 2 Σεπτεμβρίου (Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς).

iΠροπώληση μέσω viva.gr

«Πίτερ Παν»

Η ομάδα Μαγικές Σβούρες μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στο θέατρο Αθηνά συνεχίζει με μια πανελλαδική περιοδεία με τον «Πίτερ Παν» σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι ο αιώνιος έφηβος, αρχηγός των Χαμένων Παιδιών, που έχει την ικανότητα να πετάει, Πίτερ Παν είναι θεατρικό δημιούργημα του σκωτσέζου συγγραφέα Τζέιμς Μπάρι, ο οποίος τον εμπνεύστηκε από τα αγόρια της γειτονικής οικογένειας Λουέλιν Ντέιβις, όταν κατοικούσε στο Λονδίνο. Μέσα από την ιστορία των Χαμένων Παιδιών, η παράσταση κάνει άμεση αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα και σε όλα τα χαμένα παιδιά του σήμερα. Ο μοναδικός σταθμός της περιοδείας στην Αθήνα είναι το Κηποθέατρο Παπάγου στις 12 Ιουλίου. 

iΠροπώληση μέσω viva.gr

Πηγή:athinorama.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours