Πώς να καθαρίσεις τα λευκά παπούτσια σου με μαγειρική σόδα

Τον χειμώνα, με τις βροχές και τις λάσπες, είναι πιο δύσκολο να κρατήσουμε καθαρά τα άσπρα sneakers μας. Αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. 

Επειδή η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό που εύκολα μπορούμε να βρούμε στην κουζίνα μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και όλες τις χρήσεις που μπορεί να έχει ως καθαριστικό. Αν θες να κάνεις καθαρίσεις τα άσπρα παπούτσια σου τώρα τον χειμώνα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις μόνη σου ένα DIY μείγμα όπου θα ενώσεις μια κουταλιά της σούπας ζεστό νερό, μια κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι και μια κουταλιά της σούπας μαγειρικής σόδα.

Στη συνέχεια το ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα και το τοποθετείς πάνω σε μια παλιά σου οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από ολόκληρη την επιφάνεια των παπουτσιών σου, ακόμα και από τις ραφές τους. Μόλις τελειώσεις με το τρίψιμο τα αφήνεις έξω, στο φυσικό περιβάλλον και στο αέρα, για να στεγνώσουν μόνα τους. Έτσι, εύκολα και απλά, μπορείς να καθαρίσεις τα sneakers σου μόνη στο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να τα βάλεις στο πλυντήριο. Καλή επιτυχία.

Πηγή:queen.gr