Η αγάπη για τα μαλλιά μας εκφράζεται συνεχώς μέσα από τη φροντίδα που τους χαρίζουμε σε καθημερινή βάση.

της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Μερικές γυναίκες κατατάσσονται στην κατηγορία των τυχερών, οι οποίες διαθέτουν ανθεκτική και δυνατή τρίχα, ενώ άλλες σε εκείνη στην οποία η λεπτή, εύθραυστη τρίχα έχει την τάση να μπλέκεται αμέσως.

Και οι μπελάδες ξεκινούν…

Η χτένα δυσκολεύεται να πιάσει όλα τα μαλλιά και να τα λειάνει με ευκολία, ο πόνος που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι ανυπόφορος, τα μαλλιά που χάνουμε αρκετά, ενώ την ίδια στιγμή, η τρίχα σπάει με αποτέλεσμα η ψαλίδα να κλείνει πονηρά το μάτι στο πολυπόθητο υγιές μήκος που αναζητούμε.

Ακόμα κι αν έχουμε δοκιμάσει προϊόντα τα οποία υπόσχονται να καταφτάσουν σαν σωστοί σούπερ ήρωες και να μας σώσουν, τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο άμεσα και θεαματικά όσο περιμέναμε.

Το παρακάτω tip, όμως, είναι εδώ, επιβάλει τη χρήση λίγων μόνο εργαλείων και είναι έτοιμο να φωτίσει το δρόμο σε ένα ακόμη διαφορετικό μονοπάτι που ίσως αποτελεί τη λύση που πάντα αναζητούσες, απλά κι ανώδυνα.

Πριν λούσεις τα μαλλιά σου, πέρνα τα χέρια σου ποτισμένα με λίγο λαδάκι ή σιλικόνη  μέχρι να βεβαιωθεί πως έχει πάει παντού το προϊόν. Έπειτα, χτένισέ τα προσεκτικά από τις ρίζες έως της άκρες με μία ειδική βούρτσα για extensions (είναι πιο μαλακή, ειδική για το ξεμπέρδεμα και δεν καταστρέφει την τρίχα), δίνοντας προσοχή στα «δύσκολα» σημεία.

Κόμποι τέλος! Ο χρυσός κανόνας για να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου εύκολα και χωρίς να τα σπας

Pexels

Αφού έχεις απαλλαγεί από τους κόμπους, λούσου κανονικά, και συνέχισε με τη μάσκα μαλλιών σου. Έχει στο μυαλό σου πως απαγορεύεται να χτενίζεις τα μαλλιά σου βρεγμένα καθώς έτσι η τρίχα φθείρεται τρομερά και σπάει σαφώς ευκολότερα.

Αυτή η συνήθεια πρόκειται να φέρει την αλλαγή στη καθημερινή σου ρουτίνα με την κατάσταση υγείας της τρίχας να καλυτερεύει συνεχώς.

της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Πηγή:belikeyou.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours