Ο οίκος Schiaparelli ένωσε τον κόσμο της μόδας και της Τέχνης σ’ ένα εκπληκτικό haute couture show

Ο οίκος Schiaparelli παρουσίασε μια εντυπωσιακή couture πασαρέλα στο Παρίσι, με τον Daniel Roseberry να αναδεικνύει περίτεχνα την κομψότητα και την τέχνη του χειροποίητου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Schiaparelli, Daniel Roseberry, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την πολυπλοκότητα και την αριστοτεχνία που χρειάζεται ένα κομμάτι υψηλής ραπτικής για να πάρει μορφή, μέσα από ένα μεγαλειώδες show στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι.

Μετά την αμφιλεγόμενη πασαρέλα του με τα ψεύτικα κεφάλια ζώων που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες και είχε διχάσει τον κόσμο της μόδας -με τους αντίθετους να τονίζουν ότι θύμιζαν τρόπαια κυνηγιού και προωθούσαν την κακοποίηση ζώων- ο σχεδιαστής δεν επέλεξε viral μέσα εντυπωσιασμού, αλλά έδωσε την προσοχή του στο τι σημαίνει haute couture και πόση προσπάθεια πρέπει να καταβάλλει ο κάθε δημιουργός για να την υπηρετήσει.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στον χώρο των εικαστικών, ο Daniel Roseberry ονόμασε το show του «And The Artists». Άλλωστε και η ίδια η ιδρύτρια του ιστορικού οίκου λάτρευε τους καλλιτέχνες και συχνά συνεργαζόταν μαζί τους, τονίζοντας «Οι συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Bebe Bérard, Jean Cocteau, Salvador Dali, Vertès, Van Dongen και φωτογράφοι όπως οι Hoeningen-Huene, Horst, Cecil Beaton και Man Ray δίνουν μια αίσθηση χαράς».

Και όπως ακριβώς οι καλλιτέχνες μας ταξιδεύουν σε ουτοπικά μέρη, έτσι ακριβώς και ο Daniel Roseberry έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: παρουσίασε μια συλλογή που έμοιαζε να μην ανήκει στον γήινο κόσμο, αλλά σε μια άλλη πραγματικότητα, όπου η φαντασία και η κομψότητα συνυπάρχουν αρμονικά, σε ρούχα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι, ναι, η μόδα είναι Τέχνη.

Το haute couture fashion show του οίκου Schiaparelli

Splash/ Ideal Image
Splash/ Ideal Image
Splash/ Ideal Image

Σε έναν σύγχρονο κόσμο όπου όλα μοιάζουν πλέον να φτιάχνονται, να γράφονται και να λέγονται από την τεχνητή νοημοσύνη, ο creative director του οικου Schiaparelli θέλησε να αναδείξει την ικανότητα του ανθρώπου να δημιουργεί αληθινά κομψοτεχνήματα, εμπνευσμένος από τα αριστουργήματα που μας έχουν χαρίσει εμβληματικοί καλλιτέχνες, όπως οι Lucian Freud, Yves Klein, Dali και Miro.

Splash/ Ideal Image
Splash/ Ideal Image
Getty/ Ideal Image

Εκκεντρικά φορέματα σε γραμμή που έμοιαζε με πινελιά, δημιουργίες που έδιναν την εντύπωση ότι αιωρούνται, μοντέλα που περπάτησαν την πασαρέλα με τα πρόσωπά τους βαμμένα στο πιο πλούσιο και υπέροχο μπλε, φύλλα χρυσού, αισθητική που παρέπεμπε σε γλυπτό, πολυτέλεια και μαγεία ήταν τα συστατικά μιας συνταγής που ο Daniel Roseberry ξέρει καλά.

Πηγή:bovary.gr

About Post Author