Η νέα συλλογή του οίκου Moschino συνδυάζει τον σουρεαλισμό του Salvador Dalí με την punk αισθητική

Η συλλογή Donna για το Φθινόπωρο 2023 του οίκου Moschino συνδυάζει τον σουρεαλισμό του Σαλβαδόρ Νταλί και αριστο-πανκ κλίση, για να δώσει μια νέα ανατροπή στην εμβληματική αισθητική του σπιτιού.

Η συλλογή Donna για το Φθινόπωρο 2023 του Moschino συνδυάζει σουρεαλισμό τύπου Σαλβαδόρ Νταλί και aristo-punk κλίση για να δώσει μια νέα τροπή στην εμβληματική αισθητική του οίκου. Από υπερμεγέθη καρφιά μέχρι παντελόνια
bijoux και morphing τελειώματα: αυτή η σεζόν έχει να κάνει με το δράμα με παραμόρφωση.

Τα signature κομμάτια του οίκου Moschino – συμπεριλαμβανομένων των biker jackets, των κλασικών tailleurs, των μεταλλικών πινακίδων και των εντυπωσιακών χρυσών και μαργαριταρένιων κουμπιών – λιώνουν και τροποποιούνται, με τον ίδιο τρόπο που ο Νταλί φαντάστηκε τα πεσμένα ρολόγια και σώματα. Για παράδειγμα: τα κοσμήματα με το σήμα της ειρήνης έχουν γίνει θολωτά. Τα καπάκια στις τσέπες των moto jackets προσθέτουν ένα οπτικό παιχνίδι. Ακόμη και τα κουμπώματα στις μπότες έγιναν χρυσά και αστραφτερά, και πήραν την εικόνα του «λιωμένου».

Moschino-F23-030.jpg
Moschino-F23-010.jpg

Αυτοί οι (κυριολεκτικά) διαστρεβλωμένοι κώδικες είναι ο τρόπος του creative director, Jeremy Scott να παίζει με τη σύμβαση και να θέτει τις βάσεις για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει: ένα ανήσυχο punk πνεύμα, που κατακλύζει από παρακμή.

Moschino-F23-024.jpg

Καθώς η συλλογή προχωρά, αυτή η επαναστατική όρεξη εμφανίζεται, με αιχμές, για παράδειγμα, κατά μήκος των ραφών των ώμων και στα τελειώματα της φούστας. Τα boxy blazers διαθέτουν καρφιά στα bold πέτα του, ενώ ένα πραγματικό κουτί με κοσμήματα τοποθετήθηκε ανοιχτό σε ένα satin βραδινό μπολερό, κάτω από πυκνό τούλι ή πάνω σε ένα αστραφτερό φόρεμα της δεκαετίας του 1920. Είναι μια εξέγερση με αποχρώσεις του σουρεαλισμού, μια εξέγερση που είναι πλημμυρισμένη με ένα κύμα ασυμβίβαστου royalty.

Moschino-F23-018.jpg

Πηγή:queen.gr