Εισαγγελική παρέμβαση για τη λίστα ονομάτων παιδιών που αναπαρήγαγε ο Μπογδάνος

Ποινική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά μεταναστών.

Η υπόθεση θα τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο, με σκοπό να εντοπιστεί κάθε εμπλεκόμενος για την δημοσιοποίηση της λίστας με τα στοιχεία των νηπίων. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με εντολή να στρέψει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο εισαγγελέας αρχικά θα απευθυνθεί στην υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα δώσει εντολή να εντοπίσει την αρχική πηγή της διαρροής. Ακολούθως, ο εισαγγελικός λειτουργός θα διακριβώσει, αν και ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται ή συνδέονται με την διαχείριση του επίμαχου αρχείου προσωπικών δεδομένων που διέρρευσε.

Η λίστα των ονομάτων των νηπίων δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα meaculpa – πνευματικό δημιούργημα του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου – υπό τον τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και με κείμενο που αναφερόταν στο «οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα», που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η αναπαραγωγή του δημοσιεύματος κατόπιν από τον ίδιο τον Κ. Μπογδάνο στα social media τον εξέθεσαν ως σκληρό εκφραστή ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων, ενώ μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ιστοσελίδα «κατέβασε» τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο.

Το ζήτημα προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο σάλο και σφοδρές αντιδράσεις από τον κόσμο και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από την αντιπολίτευση, που ζήτησε τη διαγραφή του.

Στην υπόθεση του Κ. Μπογδάνου αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε μεν, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Πηγή:tvxs.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *