Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων: Τι απαντά στη Μακρή, για τα περί αποβολής από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Ένωση προειδοποίησε ότι «για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες»

Πυρά εξαπέλυσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά της Ραχήλ Μακρή και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την ανυπόστατη φήμη η οποία διαδόθηκε και αφορούσε ψευδώς την αποβολή της Ένωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών. Όπως υποστηρίζει η Ένωση, αφορμή για τον ανυπόστατο ισχυρισμό υπήρξε το ομόφωνο Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών της 28ης Μαΐου.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Την περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνικό σταθμό η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή διέδωσε έναν συκοφαντικό ισχυρισμό για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι δήθεν η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών την απέβαλε από μέλος της. Ο πρωτάκουστος αυτός ισχυρισμός αναπαρήχθη από Μέσα Ενημέρωσης και από πολιτικούς χωρίς καμία προηγούμενη διασταύρωση. Ο ραδιοφωνικός σταθμός που δόθηκε η συνέντευξη έχει ήδη ανασκευάσει την «είδηση».

Αφορμή προφανώς έδωσε το από 28 Μαΐου ομόφωνο Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών που εκδόθηκε μετά από αίτημα της Ένωσής μας και αφορούσε στον αποκλεισμό μας από τις Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Για το Ψήφισμα αυτό η Ένωσή μας εξέδωσε Δελτίο Τύπου στις 1-6-2021 (αναρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα μας www.ende.gr) με αναφορές στις τεράστιες ευθύνες του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως καταλογίζονται από τους Ευρωπαίους Δικαστές.

Πλήρης διαστρέβλωση του περιεχομένου του Ψηφίσματος από τα Μέσα Ενημέρωσης, που αρκούνται να κατασκευάζουν «ειδήσεις» χωρίς την τήρηση καμίας δεοντολογίας! Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών τιμά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και για το λόγο αυτό ανέθεσε στην Ένωσή μας την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του 2023 στην Αθήνα. Για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες».

Leave a Reply

Your email address will not be published.