Σεξ και χρήμα: Προηγούμενες έρευνες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ είχαν δείξει ότι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα του οργασμού, είναι η σωματική συμμετρία και η ελκυστικότητα του συντρόφου, αλλά οι Βρετανοί ψυχολόγοι επιμένουν ότι το χρήμα είναι ακόμα σημαντικότερος παράγων.

Επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου του Newcastle υποστηρίζουν σε έρευνά τους, ότι η ευχαρίστηση που νιώθουν οι γυναίκες όταν κάνουν έρωτα, συνδέεται και με το μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού του συντρόφου τους.

“Η αύξηση του εισοδήματος του συντρόφου έχει άκρως θετική επίδραση στη συχνότητα οργασμού που αναφέρουν οι γυναίκες”, δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας, ψυχολόγος Τόμας Πόλετ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το φαινόμενο αποτελεί “εξελικτική προσαρμογή βαθιά χαραγμένη στο γυναικείο εγκέφαλο, η οποία καθοδηγεί τις γυναίκες να επιλέγουν πλούσιους άνδρες”.

Προηγούμενες έρευνες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ είχαν δείξει ότι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα του οργασμού, είναι η σωματική συμμετρία και η ελκυστικότητα του συντρόφου, αλλά οι Βρετανοί ψυχολόγοι επιμένουν ότι το χρήμα είναι ακόμα σημαντικότερος παράγων.

Η έρευνα ανήκει στο συνεχώς διογκούμενο, ευρύτερο ρεύμα της εξελικτικής ψυχολογίας, που υποστηρίζει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν γενετική προδιάθεση να “εκμεταλλεύονται” ο ένας τον άλλο, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες για επιβίωση των γονιδίων τους.

Η μελέτη αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αν μη τι άλλο επειδή παρουσιάζει τις γυναίκες να είναι εγγενώς “προγραμματισμένες” να κυνηγούν το παχύ πορτοφόλι.

Πηγή:healthweb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours