Πώς θα κουρευτείς και πώς θα περιποιηθείς τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Με την αντρική περιποίηση τα τελευταία χρόνια να έχει αναχθεί σε επιστήμη, ακολουθώντας εκείνη των γυναικών, υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο πώς πρέπει να φροντίζεις το δέρμα σου και πώς να σουλουπώνεις τα μαλλιά σου ανάλογα με το τι εποχή έχουμε. Για παράδειγμα, το χειμώνα η επιδερμίδα σου απαιτεί έντονη ενυδάτωση λόγω του κρύου και της ξηροδερμίας που την απειλεί, όπως επίσης και κουρέματα που θα σε κρατήσουν ζεστό. Από την άλλη, το καλοκαίρι το κεφάλι σου θέλει να «αναπνέει», το ίδιο όμως και η επιδερμίδα σου, που σου ζητά παράλληλα να την προστατεύσεις καταλλήλως από τις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου.

Συνεπώς, μπορεί το καλοκαίρι να παίζει ακόμη κρυφτό μαζί μας, αλλά πού θα πάει θα καλοκαιριάσει και εσύ θα αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να αισθάνεσαι δροσερός μες στον καύσωνα και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και προστατευμένο από τον καυτό ήλιο. Όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις εδώ θα τις βρεις, ξεκινώντας από τα καλοκαιρινά κουρέματα που θα δώσουν ανάσα στο κεφάλι σου.

«Το καλοκαίρι καλό θα ήταν να δοκιμάσεις ένα haircut που να σε απαλλάξει από τον ιδρώτα, την υγρασία και τη ζέστη. Δώσε λοιπόν ψήφο εμπιστοσύνης στο κοντό μαλλί», δηλώνει ο Daniel Davies, διευθυντής στο Pall Mall Barbers του Λονδίνου και συνεχίζει: «Παρακάτω σου προτείνω δύο κουρέματα που θα φέρουν αέρα δροσιάς στο κεφάλι σου και θα σε γλιτώσουν από την ταλαιπωρία του φιξαρίσματος και του styling».

Το κλασικό κοντό

Το κούρεμα: Πρόκειται για το γνωστό και ως buzzcut ή στρατιωτικό κοντό, που τα μαλλιά είναι σχεδόν ξυρισμένα.

Πώς θα το πετύχεις: Θα χρειαστείς μια ξυριστική μηχανή, αν το δοκιμάσεις μόνος στο σπίτι.

Πώς θα το περιποιηθείς: Το ατού του εν λόγω κουρέματος είναι ότι δεν χρειάζεται κανένα προϊόν περιποίησης για να αναδειχθεί. Ξυπνάς και είσαι έτοιμος.

Τι να προσέξεις: Το μόνο που πρέπει να έχεις στο νου σου προτού το δοκιμάσεις είναι το κρανίο σου να είναι καλοσχηματισμένο.

Το ατημέλητο κοντό

Το κούρεμα: Ή αλλιώς το textured short, με τις τρίχες σου να είναι κοντοκουρεμένες αλλά με πυκνότητα στην κορυφή.

Πώς θα το πετύχεις: Καλύτερα να αφεθείς στα χέρια του κομμωτή σου, διότι τις ψαλιδιές που χρειάζεται να κάνεις στα μαλλιά της κορυφής σου ώστε να αποκτήσουν κίνηση και ατημέλητο στυλ δύσκολα θα το καταφέρεις μόνος σου.

Πώς θα το περιποιηθείς: Απόφυγε τα βαριά προϊόντα περιποίησης και χρησιμοποίησε ένα σπρέι με θαλασσινό αλάτι για φυσικό αποτέλεσμα και έξτρα κίνηση στα μαλλιά σου.

Τι να προσέξεις: Πρώτον, ο κομμωτής σου να το ‘χει με τα ψαλίδια του. Δεύτερον, ότι το εν λόγω κούρεμα μπορεί να χτενιστεί ποικιλοτρόπως, όπως μπορείς να δεις και στην παραπάνω φωτογραφία.

Γύρισε σελίδα για να μάθεις πώς πρέπει να φροντίζεις το δέρμα και τα μαλλιά σου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή:gr.askmen.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours