Το μέλι που «ζαχαρώνει» είναι καλό ή όχι τελικά

Οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ απαντούν σε κάθε σου απορία…

Ερωτήσεις για το μέλι:

1. Η γλυκύτητα ενός μελιού εξαρτάται από την περιεκτικότητα του σε σάκχαρα;

2. Το μέλι που «ζαχαρώνει» είναι καλό ή όχι τελικά;

3. Γιατί να προτιμάμε το ελληνικό μέλι;

1. Η γλυκύτητα ενός μελιού εξαρτάται από την περιεκτικότητα του σε σάκχαρα;

Όχι.. Η γλυκύτητα ενός μελιού σχετίζεται με την περιεκτικότητα και τη φυσική αναλογία των σακχάρων του που με τη σειρά τους σχετίζονται με την βοτανική του προέλευση.

Το πόσο γλυκό ή όχι είναι ένα μέλι εξαρτάται λοιπόν από την προέλευσή του.

Ένα μέλι παίρνει το χαρακτηρισμό του (και μαζί τα χαρακτηριστικά του: γεύση, άρωμα, χρώμα) από την ανθοφορία που επικρατεί στην περιοχή από την οποία προέρχεται.

2. Το μέλι που «ζαχαρώνει» είναι καλό ή όχι τελικά;

Η κρυστάλλωση στο μέλι ή «ζαχάρωμα», οφείλεται στη φυσική περιεκτικότητα του μελιού σε γλυκόζη σε συνδυασμό με την υγρασία του.

Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μια φυσική διαδικασία, που δεν επηρεάζει τη θρεπτική αξία του προϊόντος και δεν σχετίζεται με την ποιότητα του.

Όλα τα μέλια θα κρυσταλλώσουν κάποια στιγμή, εκτός από αυτά της ελάτης και του πεύκου.

Το μέλι περιέχει σάκχαρα.

Έτσι, σιγά-σιγά, ανάλογα με το ποσοστό γλυκόζης και νερού, τη γύρη ή το κερί που περιέχει αλλά και τη θερμοκρασία στην οποία το συντηρούμε ξεκινάει η διαδικασία της κρυστάλλωσής του

3. Γιατί να προτιμάμε το ελληνικό μέλι;

Η Ελλάδα έχει μια μακρά ιστορία μελισσοκομίας και υπάρχουν περισσότερες κυψέλες ανά στρέμμα στην Ελλάδα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ελληνικό μέλι θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο.

Στην Ελλάδα παράγονται μερικά από τα καλύτερα μέλια του κόσμου, αρωματικά και θρεπτικά λόγω της ιδιαίτερης χλωρίδας και του πλούσιου υπεδάφους της χώρας.

Μόνο στην Ελλάδα μπορούμε να συναντήσουμε 1.500 ενδημικά φυτά, μία εξαιρετική ποικιλία ανθέων, βοτάνων και δέντρων, που προσφέρουν μοναδική ποιότητα και γεύση στο μέλι.

Το ελληνικό μέλι περιέχει επίσης μέταλλα και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για την ισορροπία του οργανισμού, από την αντοχή του σκελετού μέχρι τον μεταβολισμό.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours