Ο «νέος» εθνικός ύμνος της Βρετανίας με τη φωνή της Κάθριν Τζένκινς

Η ταλαντούχα καλλιτέχνης έχει τραγουδήσει πολλές φορές τον Εθνικό Ύμνο της χώρας.

Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ θα πρέπει να αλλάξει και ο Εθνικός Ύμνος της χώρας. Αυτό θα συμβεί μετά από 70 χρόνια, αφού πλέον ο Κάρολος Γ‘ ανακηρύσσεται βασιλιάς και οι στίχοι θα λένε: «God Save The King» και όχι «God Save The Qween.»

Η Κάθριν Τζένκινς και ο Εθνικός Ύμνος

Στη διαδικασία εύρεσης ερμηνεύτριας του Εθνικού Ύμνου, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, επιλέχθηκε η Κάθριν Τζένκινς (Katherine Jenkins). Μάλιστα, η πρώτη ηχογράφηση του έγινε σε μια εκκλησία στο Σάσεξ και η πρώτη επίσημη εκτέλεση του «God Save the King» θα ακουστεί απόψε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο τέλος της επιμνημόσυνης δέησης για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Κάθριν Τζένκινς έχει τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο πολλές φορές και δήλωσε ότι θα έχει πάντα στην καρδιά της «τις πιο όμορφες αναμνήσεις, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο για τη βασίλισσα Ελισάβετ». 

Επίσης η 42χρονη τραγουδίστρια είχε συμμετάσχει στην έναρξη των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, ενώ είχε τραγουδήσει και στα 90ά γενέθλια της βασίλισσας.

Τι είπε για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

«Έχω μόνο τις πιο όμορφες αναμνήσεις από το να τραγουδάω τον Εθνικό Ύμνο για την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα, αναμνήσεις που θα κρατάω πάντα. Αν και η καρδιά μου είναι βαριά από θλίψη- το να τον τραγουδάω σήμερα, για πρώτη φορά, είναι τεράστια τιμή».

in.gr