Μία μελέτη αποκαλύπτει ότι τα ταξίδια φέρνουν περισσότερη ευτυχία από τον γάμο

Ο γάμος αποτελεί όνειρο πολλών ανθρώπων. Η επίσημη ένωση της αγάπης με μια τελετή και υπό την παρουσία αγαπημένων ανθρώπων είναι κάτι που ονειρεύονται οι περισσότεροι για τη ζωή τους.

Ωστόσο η πραγματικότητα ενός γάμου θαμπορούσε να είναι πολύ διαφορετική από αυτή που φανταζόμαστε. Η ρουτίνα, οι υποχρεώσεις, η συμβίωση μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο δύσκολη από ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ρομαντικές ταινίες. Και πλέον έρχεται και η επιστήμη να επιβεβαιώσει πως τα ταξίδια φέρνουν περισσότερο ευτυχία από το να παντρευτείς.

Συγκεκριμένα μια έρευνα που έγινε σε 17.000 άτομα έδειξε ότι το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα ταξίδια φέρνουν περισσότερη ευτυχία από τον γάμο. Σύμφωνα με την έρευνα, το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η καλύτερη λύση για την απόλυτη ευτυχία στη ζωή είναι αναμφίβολα το να ταξιδεύεις.

Τα ταξίδια προσφέρουν πολλά οφέλη, περισσότερα από αυτά που περιμένατε.

Κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση. Τα ταξίδια προάγουν την υγεία του εγκεφάλου και κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση. Οι νέες εμπειρίες, οι πληροφορίες και οι εικόνες που λαμβάνουμε μόνο θετικά μπορούν να μας προσφέρουν.

Βελτιώνουν τη δημιουργικότητα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί συγγραφείς ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες αναζητώντας έμπνευση για το επόμενο μυθιστόρημα τους. Τα ταξίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα.

Ανακουφίζουν από το άγχος και ενισχύουν την ψυχική υγεία. Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη των ταξιδιών είναι η μείωση του στρες, γιατί ξεχνάμε τις υποχρεώσεις, χαλαρώνουμε και γεμίζουμε τις μπαταρίες μας.

Αλλάζουν την αντίληψη που είχαμε μέχρι τώρα για τη ζωή. Τα ταξίδια μας διδάσκουν ότι η ζωή είναι δική μας και μπορούμε να την κάνουμε ό,τι θέλουμε. Διότι στο τέλος της μέρας το μοναδικό άτομο που θα ενδιαφερθεί για σένα θα σαι εσύ και μόνο εσύ.

Τέλος, τα ταξίδια μας χαρίζουν αξέχαστες αναμνήσεις. Όλες αυτές οι πολύχρωμες φωτογραφίες που τραβάμε μέσα από το φακό των ματιών μας θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας, σχηματίζοντας ένα ξεχωριστό άλμπουμ της ζωής.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το εάν είστε παντρεμένοι ή όχι,  η ενσωμάτωση περισσότερων ταξιδιών στη ζωή σας θα σας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους.

Πηγή:jenny.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours