Κωνσταντίνα Μιχαήλ – «Έβλεπα παραβατικές συμπεριφορές. Έχω πει κάποια “ναι”, ενώ δεν έπρεπε»

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στο κίνημα metoo.

«Οι αποκαλύψεις στο χώρο του θεάτρου πιο πολύ με στεναχώρησαν. Εκείνη την εποχή, όταν πρωτοβγήκαν στην επιφάνεια και έβγαινε ο κόσμος και μίλαγε, τα κορίτσια και τα αγόρια, μετά τη Σοφία Μπεκατώρου, έλεγα τι πάθαμε. Πως όταν συμβαίνει στο σπίτι σου κάτι κακό και δεν ξέρεις πως να το λύσεις; Τέτοιο πράγμα είχα πάθει. Τηλεφωνιόμασταν κάποιοι φίλοι, κάποιοι γνωστοί, τα λέγαμε, τα ξαναλέγαμε, τα αναλύαμε. Ήταν πολύ σοκαριστικό», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, ούτε βίας στον εργασιακό μου χώρο. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορώ να μην πω ότι έβλεπα παραβατικές συμπεριφορές. Έχω πει κάποια “ναι”, ενώ δεν έπρεπε να πω. Έχω σκύψει το κεφάλι ενώ δεν έπρεπε γιατί έπρεπε να πάει παρακάτω η δουλειά. Ήμουν τυχερή γιατί δεν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση.

Υπήρχαν άνθρωποι που τους μάθαμε και κάποιους άλλους που δεν τους έχουμε μάθει, ίσως τους μάθουμε, που θεωρούσαμε δεδομένο ότι αν δουλέψεις μαζί τους θα το πάθεις αυτό, οπότε δεν μπορώ να πω τώρα ότι δεν ξέρω. Ούτε μπορώ να πω επειδή δεν το έπαθα εγώ, άρα δεν ξέρω. Ξέρω ότι συνέβαιναν. Το ξέρω. Αυτοί που έπρεπε να τα πουν, τα είπαν. Κι αυτοί που θα τα πουν, θα τα πουν. Καλώς έγινε αυτό το πράγμα. Υπήρξε μια ανακούφιση μετά. Είναι πια ποινικά κολάσιμο. Μπήκε στο χάρτη. Όχι άλλο. Καμιά δεν είναι μόνη της, κανένα παιδί δεν είναι μόνο του», δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *