Κουρής: «Δεν είναι εύκολο να είσαι λειτουργικός όταν είσαι διαβητικός. Είναι ένας προσωπικός αγώνας»

Ο Νίκος Κουρής βρέθηκε στον καναπέ του Χαμογέλα και πάλι και μίλησε για όλα αλλά κυρίως για την πάθησή του, τον διαβήτη με τον οποίο ζει από πολύ μικρός. 

Ο αγαπημένος ηθοποιός ο οποίος πρωταγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στις Άγριες Μέλισσες και παρουσιάζει και το πολύ επιτυχημένο παιχνίδι γνώσεων της ΕΡΤ 1 “Δες και βρες” μίλησε για το χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι εύκολο να είσαι λειτουργικός όταν είσαι διαβητικός γιατί αυτό το σκαμπανέβασμα του σακχάρου -μην κοιτάς που δεν μιλάμε για αυτό- είναι ανησυχητικά μεγάλο το ποσοστό».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Κατ’ αρχάς έλυσα κάποια θέματα με εμένα κι από εκεί ξεκινούν όλα. Με μεγάλη γενναιοδωρία θέλω να βοηθήσω τον οποιονδήποτε με μια μικρή μετατόπιση. Να στρέψεις αλλού το βλέμμα. Ήταν σταδιακά. Ο ερχομός του παιδιού μου, η ηλικία και κάποιες αποφάσεις που πήρα σε σχέση με την πάθησή μου, τη διατροφή και πως το διαχειρίζομαι».

Ο ηθοποιός κατέληξε λέγοντας για την ασθένειά του: «Ο διαβήτης είναι ένας προσωπικός αγώνας και νομίζω πως όποιος το παλεύει, μπορεί να κάνει τα πάντα. Όποιος σταματήσει να το παλεύει, τέλειωσαν όλα. Είναι τόσο απλό… Έχεις πρακτικές δυσκολίες και πρέπει να βρεις τρόπο για να είσαι καλά για να ονειρεύεσαι… Δεν είναι εύκολο να είσαι λειτουργικός όταν είσαι διαβητικός γιατί αυτό το σκαμπανέβασμα του σακχάρου -μην κοιτάς που δεν μιλάμε για αυτό- είναι ανησυχητικά μεγάλο το ποσοστό. Και τύπου 2 που δεν έχει ινσουλίνη ή χάπια ή με ινσουλίνη που είναι προσθετική και βοηθητική. Σε εμένα είναι αυτοάνοσο, δεν έχω καθόλου ινσουλίνη. Εγώ κι όλοι οι τύπου 1. Όλοι αυτοί που δεν έχουμε ισορροπία στο σάκχαρο, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

About Post Author