Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μήνα της Γυναίκας | Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα Ιστορίες Επιβίωσης και Επιτυχίας

Η Brainfood Εκδοτική και οι Εκδόσεις Floral Books, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της Ελισάβετ Φιλιππούλη, «Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα – Ιστορίες Επιβίωσης και Επιτυχίας», σας προσκαλούν την Τρίτη 15η Μαρτίου στις 11:30 στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 11742), σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Μήνα της Γυναίκας.

LOW RES

Στην εκδήλωση θα συνομιλήσουν η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, η ηθοποιός και παραγωγός Μιμή Ντενίση, η οικονομολόγος Βίκυ Πράις, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελισάβετ Φιλιππούλη, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Σπύρος Μιχαλόπουλος.
Το πιο πρόσφατο βιβλίο της Ελισάβετ Φιλιππούλη, «Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα – Ιστορίες Επιβίωσης και Επιτυχίας», περιλαμβάνει πρωτότυπες επιστολές καταξιωμένων γυναικών από όλο τον κόσμο, ένα συλλογικό έργο που έχει στόχο να δώσει κίνητρο και δύναμη σε άλλες γυναίκες προκειμένου να διεκδικούν άφοβα τα δικαιώματα και τους στόχους τους.
Η Ελισάβετ Φιλιππούλη μετατρέπει αυτές τις επιστολές σ’ ένα είδος «συλλογικής φωνής» για κοινωνικά ζητήματα, όπως η ισότητα των φύλων, η προσφυγική κρίση, το ΛΟΑΤ κίνημα, η βία κατά των γυναικών, ο ρατσισμός, αλλά και η πανδημία της COVID-19.

22 02 03 MImi Denissi-002

Μιμή Ντενίση

21 05 31 Elizabeth Filippouli-063

Ελισάβετ Φιλιππούλη

H συγγραφέας του σημειώνει«Σε μια εποχή κατά την οποία ο κόσμος μας αιμορραγεί και οι κοινωνίες μας βιώνουν συθέμελες αλλαγές, οι γυναίκες πληρώνουν βαρύ τίμημα σε ψυχολογικό, πρακτικό και οικονομικό επίπεδο. Χρειαζόμαστε να αφουγκραστούμε και να στηρίξουμε η μια την άλλη και να πάρουμε στα χέρια μας τη “μεγάλη επανεκκίνηση” του κόσμου μας».

22 02 01 Sia Kosioni-017

Η Σία Κοσιώνη, η οποία εκτός από ομιλήτρια στην εκδήλωση υπογράφει και μια από τις επιστολές της ελληνικής έκδοσης, αναφέρει: «Το βιβλίο “From women to the world” είναι ένα ανεκτίμητο δώρο προς όλες τις γυναίκες του κόσμου που βιώνουν τη βία και τον αποκλεισμό και μαζί μία πράξη αφύπνισης προς την παγκόσμια κοινότητα να συνειδητοποιήσει τις βαριές της ευθύνες. Η συμμετοχή μου σε αυτό αποτελεί ένα φόρο τιμής στις “αόρατες” γυναίκες με τις οποίες διασταυρώθηκα στη ζωή μου και σε όλες εκείνες που θα δουν τους εαυτούς τους να καθρεφτίζονται σε αυτές».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Apivita, η οποία θα προσφέρει δώρα στους παρευρισκομένους.
Για την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, ενώ θα τηρηθούν και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Το ίδιο απόγευμα (Τρίτη 15/3), στις 19:00 στην γκαλερί του ξενοδοχείου St. George Lycabettus (Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 106 75) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Sebastian Böttcher «Οι Γυναίκες για τις Ανθρώπινες Αξίες», η οποία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο της Ελισάβετ Φιλιππούλη «Από τις Γυναίκες στην Ανθρωπότητα». Ο Böttcher φωτογραφίζει 30 γυναίκες από όλο τον κόσμο, που έχουν ξεχωρίσει για τις αξίες τους, την κοινωνική τους συνείδηση και το ταξίδι της ζωής τους, με στόχο τη δημιουργία ενός οπτικού διαλόγου ανάμεσα στις διαφορετικές αφηγήσεις της καθεμίας, οι οποίες αναδεικνύουν τους πολλαπλούς ρόλους τους, την εσωτερική ανθεκτικότητα της γυναικείας φύσης και τα κοινά σημεία που τις ενώνουν.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο της Ελισάβετ Φιλιππούλη εδώ: https://bit.ly/3vVQQem

21 06 23 Leonie Giagdzoglou-057

Λεώνη Γιαγδζόγλου

21 06 25 Eva Kaili-032

Εύα Καϊλή

21 10 30 Vicky Pryce-002

Βίκυ Πράις

22 02 01 Marianna Vardinogiannis-036

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

22 02 02 Aggeliki Toubanaki-023

Αγγελική Τουμπανάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *