ΔΙΑΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΗΜΗΥΓΕΙΑ

Πως ο βελονισμός βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος;

Spread the love

Το Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού αποτελεί ένα πρωτοποριακό ιατρείο που αναλαμβάνει ασθενείς δυσίατων παθήσεων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Σε αυτή την κατεύθυνση συντελεί αναντίρρητα και η διακοπή του καπνίσματος καθώς είναι μία περίπτωση επιπλέον θεραπείας που αναλαμβάνει το Ινστιτούτο.

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται ως εναλλακτική προσέγγιση για τη διακοπή του καπνίσματος. Αυτό συμβαίνει λόγω των εξής ιδιοτήτων του:

  • Ελαχιστοποιεί τα συμπτώματα στέρησης
  • Αντιμετωπίζει την επιθυμία για νικοτίνη
  • Βοηθά στη χαλάρωση και στην αποτοξίνωση του σώματος
  • Ενισχύει περαιτέρω τη δύναμη της θέλησης.

Πώς λοιπόν επιτυγχάνεται η διακοπή καπνίσματος με τον βελονισμό;

Βελονίζοντας τα κατάλληλα σημεία, παράγεται Β-ενδορφίνη η οποία συμβάλλει στη μείωση των στερητικών συμπτωμάτων που παρουσιάζονται εξαιτίας της διακοπής του καπνίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παράλληλα με τον σωματοβελονισμό πραγματοποιείται και ωτοβελονισμός. Ο ωτοβελονισμός αποτελεί μία πολύ αποτελεσματική μέθοδο για τη διακοπή του καπνίσματος σε συνδυασμό με την τοποθέτηση ημιμόνιμων βελόνων, πρόκειται για αποστειρωμένες βελόνες μιας χρήσης, μεγέθους λίγων χιλιοστών που καλύπτονται με διακριτικά αυτοκόλλητα και τοποθετούνται στις ζώνες ευαισθησίας του πτερυγίου για περίπου 2 εβδομάδες. Δεν προκαλούν ενόχληση ή άλγος τόσο κατά την τοποθέτησή τους όσο και κατά την παραμονή τους στο αυτί.

Τα αποτελέσματα είναι:

  • Μείωση των συμπτωμάτων στέρησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διακοπής καπνίσματος
  • Ανακούφιση από την ψυχική πίεση, το άγχος, την έμμονη σκέψη και την θλίψη που προκαλείται μετά από τη διακοπή της μακρόχρονης χρήσης μιας εξαρτησιογόνου ουσίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127
Αμπελόκηποι – Αθήνα (Σταθμός Μετρό – “ΠΑΝΟΡΜΟΥ”)
Ελλάδα – Τ.Κ 11524
Cosmos Center, Γραφεία 536-538

+30 210 6910401

contact@orasisac.com

www.orasisac.com

 

 

 

 

Comment here

shares