Μέλι: Τα 4 οφέλη για την καρδιά, την μνήμη και τα εγκαύματα – Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε

Το μέλι εκτός από νόστιμο έχει και πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Μελέτη έχει δείξει ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο και την βελτίωση των συμπτωμάτων από τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Παράλληλα το μέλι περιέχει βιταμίνη Β και μέταλλα γι’ αυτό και έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Παρακάτω θα διαβάστε τα 4 οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό είτε όταν το καταναλώνετε είτε όταν το εφαρμόζετε τοπικά στο σώμα σας.

Τα 4 οφέλη που έχει το μέλι για την καρδιά, την μνήμη και τα εγκαύματα

  • Μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων
  • Ανακούφιση στα προβλήματα του γαστρεντερικού
  • Επιδρά κατά της κατάθλιψης, του άγχους και των προβλημάτων μνήμης
  • Επουλώνει τις πληγές και ιδιαίτερα τα εγκαύματα

Σύμφωνα με την Mayo Clinic το μέλι έχει 4 ισχυρά οφέλη για τον οργανισμό.

Μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει το μέλι έχουν σχετιστεί σε μελέτη με μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Ανακούφιση στα προβλήματα του γαστρεντερικού

Στοιχεία δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα, όπως η διάρροια που σχετίζεται με τη γαστρεντερίτιδα.

Επιδρά κατά της κατάθλιψης, του άγχους και των προβλημάτων μνήμης

Επουλώνει τις πληγές και ιδιαίτερα τα εγκαύματα

Η τοπική χρήση μελιού ιατρικής ποιότητας έχει αποδειχθεί ότι προάγει την επούλωση των πληγών, ιδιαίτερα των εγκαυμάτων.

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε μέλι

Τα βρέφη δεν πρέπει να καταναλώνουν μέλι γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα μπορεί να μην είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τα βακτήρια που προκαλούν αλλαντίαση, μια παραλυτική ασθένεια. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) αναφέρει ότι το μέλι είναι ασφαλές για οποιονδήποτε ηλικίας πάνω από 1 έτος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μέλι και η ζάχαρη βρίσκονται πολύ κοντά στα επίπεδα σακχάρων που περιέχουν. Έτσι οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με την ζάχαρη αλλά και όσοι είναι διαβητικοί θα πρέπει να το καταναλώνουν με προσοχή ή καθόλου και πάντα μετά από τις υποδείξεις του γιατρού τους.

Είναι πιο υγιεινό από την ζάχαρη;

Επειδή μέλι και ζάχαρη έχουν σχεδόν τα ίδια επίπεδα σακχάρου η αλήθεια είναι ότι από άποψη θερμίδων δεν υπάρχει διαφορά. Ωστόσο το μέλι έχει οφέλη για το ανοσοποιητικό, την καρδιά και την μνήμη γι’ αυτό θα ήταν καλό να το προσθέσετε σε ένα από τα ροφήματα σας καθημερινά. Όταν καταναλώνεται με μέτρο το μέλι μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία.

Πηγή: FOXreport.gr

About Post Author