Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απονομή των πιστοποιητικών επιμόρφωσης στους πρώτους απόφοιτους του μονοετούς εκπαιδευτικού προγράμματος του Κλάδου Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) με τίτλο «Master Nutritionist in Pediatric Nutrition» (MNPN).

Σε μία ιδιαίτερη και καθόλου τυχαία βραδιά λόγω του ταυτόχρονου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, με συγκίνηση οι πρώτοι απόφοιτοι του “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” παρέλαβαν τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, στο μοναδικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Παιδιατρική Διατροφή στην Ελλάδα.

Σύσσωμη η Εκπαιδευτική Ομάδα του προγράμματος, η οποία αποτελείται από το διατροφολόγο Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη, την Παιδίατρο Δρα Ελένη Τσάτσα, τον καθηγητή φυσικής αγωγής Δρα Ιωάννη Αρναούτη, την Ψυχολόγο MSc Μαντώ Αγουρίδου, τη διατροφολόγο MSc Γεωργία Καπώλη και την ακαδημαϊκή υπεύθυνο του εκπαιδευτικού προγράμματος της αθλητικής διατροφής της ΕΛΔΕ STUDIES Δρα Κατερίνα Σκενδέρη, απεύθυνε χαιρετισμούς και ευχήθηκε στους αποφοίτους μία επιτυχημένη πορεία στο αντικείμενο της παιδιατρικής διατροφής.

Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των αποφοίτων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους σχετικά με την αναγκαιότητα και το ρόλο του Παιδιατρικού Διατροφολόγου (Παιδοδιατροφολόγου – Pediatric Nutritionist) στην Ελλάδα.

ΠΗΔ21

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Master Nutritionist in Pediatric Nutrition» αποτελεί τη μοναδική Εκπαίδευση στην Ελλάδα στην Παιδιατρική Διατροφή, η οποία εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών, παρέχει και τη δυνατότητα πραγματοποίησης ολοκληρωμένης Πρακτικής Άσκησης, απόκτησης Εργαστηριακής εμπειρίας, αλλά και Εποπτείας, δηλαδή ανάλυσης πραγματικών παιδιατρικών περιστατικών.

Σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ (Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Στρατηγικές Πρόληψης & Διαχείρισης της Παιδικής Παχυσαρκίας – Μικτό) παρουσιάζει τις βασικές αρχές που διέπουν την επιστήμη της παιδιατρικής διατροφής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση των ειδικών θεμάτων που σχετίζονται με αυτή: ενεργειακές και θρεπτικές απαιτήσεις (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία), στην αναγνώριση της παιδικής παχυσαρκίας, στη διερεύνηση της αιτιολογίας και συνεπειών προβλημάτων θρέψης και ψυχικής υγείας, αλλά και την έκταση των εν λόγω φαινομένων στην ελληνική επικράτεια.

Τέλος, εκτός από την επιμόρφωση στην Παιδιατρική Διατροφή (Master Nutritionist in Pediatric Nutrition), η ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES προσφέρει τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη Αθλητική Διατροφή μέσω του νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο “Master Nutritionist in Sports Nutrition”.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours