Στη μέση της εβδομάδας χρειαζόμαστε μια μικρή παρηγοριά, αναμένοντας το Σαββατοκύριακο. Κάτι που μπορεί να μας φτιάξει την ημέρα είναι μια συνταγή για πιτσάκια, που όλοι λατρεύουν! Ο τρόπος είναι απλός, αν ακολουθήσουμε τα βήματα που μας προτείνει ο Γιώργος Τσούλης στην συνταγή του.
Μια μικρή συμβουλή του σεφ είναι να απλώσουμε το τυρί σε όλη την επιφάνεια της τορτίγιας ομοιόμορφα, ώστε να μη ξεραθεί και τη διάρκεια του ψησίματος.
Υλικά
6 μικρές τορτίγιες
100 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
60 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
200 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
1 μοτσαρέλα buffalo, θρυμματισμένη
12 φύλλα βασιλικού
Ρίγανη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Παίρνουμε μία τορτίγια, απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στην επιφάνεια της λίγη σάλτσα ντομάτας και λίγα φύλλα βασιλικού.
Στη συνέχεια τοποθετούμε λίγα ντοματίνια, λίγη μοτσαρέλα και από πάνω τριμμένο τυρί gouda. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τις τορτίγιες.
Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω κάτω για 10 -15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με ρίγανη.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
+ There are no comments
Add yours