Τι καλύτερο από μία τάρτα Cheesecake Φράουλα της Ντίνας Νικολάου, ως μοναδική ανοιξιάτικη πρόταση για γλυκό, με σπουδαία διατροφικά συστατικά.
- Προετοιμασία: 30´
- Αναμονή: 3 ώρες
- Ψήσιμο: 20´
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)
Για τη βάση
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, παγωμένο
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 20 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
- 120 γρ. φράουλες ή άλλα κόκκινα φρούτα (παγωμένες στην κατάψυξη για 12 ώρες)
- 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 125 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 4 φύλλα ζελατίνης
Για το σερβίρισμα
- Φρέσκα κόκκινα φρούτα
- Μαρέγκες
- ζαχαρωτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις βάσεις:
-
- Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, την άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι.
- Κόβω σε μικρούς κύβους το παγωμένο βούτυρο και το τρίβω μέσα στα στεγνά υλικά μέχρι να φτιάξω ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
- Προσθέτω το αυγό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, αρκεί να ενωθούν όλα μαζί.
- Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
- Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας.
- Ανοίγω πιέζοντας με τον πλάστη, σε λεπτό φύλλο.
- Κόβω με ένα τσέρκι διαμέτρου 12 εκ., τέσσερις δίσκου τους οποίους τοποθετώ σε αντίστοιχες φόρμες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί, ή μπορώ να την αφήσω ολόκληρη και να την μεταφέρω σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετώ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα στις τάρτες και γεμίζω με ρύζι.
- Ψήνω τις τάρτες για 15 λεπτά.
- Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για 6-7 λεπτά ακόμη.
- Βγάζω τις τάρτες από τις φόρμες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα:
- Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνω να μαλακώσουν.
- Βάζω στον κάδο του μίξερ τα 100 ml κρέμας γάλακτος και την άχνη και χτυπάω σε απαλή σαντιγί.
- Σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνω την υπόλοιπη κρέμα και ρίχνω τις ζελατίνες καλά στυμμένες.
- Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
- Αφρατεύω το τυρί κρέμα με το σύρμα και το προσθέτω στον κάδο με την σαντιγί. Ανακατεύω απαλά.
- Βάζω τις παγωμένες φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Τοποθετώ ένα ψιλό σουρωτήρι επάνω στον κάδο με τις κρέμες και ρίχνω εκεί τον πουρέ φράουλας.
- Ανακατεύω με ένα κουτάλι για να περάσει ο πουρές φράουλας.
- Προσθέτω το μείγμα με τις ζελατίνες και ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.
- Αδειάζω την ροζ κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Συναρμολόγηση:
- Γεμίζω τις κρύες τάρτες με την ροζ κρέμα και διακοσμώ με κόκκινα φρούτα, μικρές μαρέγκες και λουλουδάτα ζαχαρωτά.
+ There are no comments
Add yours