Ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας συμπληρώνει αρμονικά την ατμόσφαιρα της σπιτικής θαλπωρής, στον καναπέ ή μπροστά στο τζάκι.

Ένα πολύ επεξηγηματικό βίντεο για τον τρόπο που μπορείτε να φτιάξετε σοκολάτα στο σπίτι  με μίγμα του εμπορίου ή με δικά σας υλικά από τον Παναγιώτη Νίκα Υπεύθυνο Εκπαίδευσης στην Barista Academy και Συγγραφέα των βιβλίων: “Το εγχειρίδιο του Home Barista” και “Οδοιπορικό στην Αιθιοπία”.

 

Οι περισσότερες σοκολάτες του ηλεκτρονικού εμπορίου ή από καφεκοπτείο δεν είναι υδατοδιαλυτές. Η αναλογία που χρειάζεται είναι 20 γρ ανά 100 ml γάλα και για να ομογενοποιηθούν ιδανικά τα υλικά σας είναι καλύτερα την ώρα που ζεσταίνεται τα υλικά σε ένα μπρίκι ταυτόχρονα να τα αναδεύεται με ένα μιξεράκι χειρός. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόματη συσκευή για αφρόγαλα που έχει επιλογή και για παρασκευή σοκολάτας.

https://www.coffeexpert.gr/product-category/exoplismos/aytomati-syskeyi-gia-afrogala/

Συνταγή με κακάο

200 ml γάλα ή ρόφημα της επιλογής σας 13 γρ κακάο (1 μεζούρα) 2 γρ άνθος αραβοσίτου (1/2 κουτάλι του γλυκού) μην βάλετε πολύ θα πήξει υπερβολικά 20 γρ ζάχαρη (1 μεζούρα) ή γλυκαντικό της επιλογής σας.

Εκτέλεση: Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπρίκι, τοποθετήστε στην εστία και όσο ζεσταίνεται αναδεύστε με ένα μιξεράι χειρός. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματήστε την ανάδευση. Περιμένετε μέχρι το μίγμα να αρχίσει να φουσκώνει στα άκρα του σκεύους.

Συνταγή με κουβερτούρα

125 γρ κουβερτούρα (συνήθως μια συσκευασία) 125 μλ γάλα ή ρόφημα της επιλογής σας.

Εκτέλεση: Τοποθετήστε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπαιν-μαρι (ένα μικρό μπωλ μέσα σε ένα μεγαλύτερο που περιέχει ζεστό νερό). Ανακατεύεται την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει και προσθέτετε το γάλα. Συνεχίστε να ανακατεύετε ώστε να ομογενοποιηθεί και με το γάλα. Αφήστε λίγη ώρα για να πάρει θερμοκρασία το μίγμα και σερβίρετε.

Την μεζούρα που χρησιμοποιήθηκε μπορείτε να την βρείτε:

https://www.coffeexpert.gr/product/mezoyra-kafe-sokolatas/

Την σοκολάτα σε σκόνη μπορείτε να την βρείτε:

https://www.coffeexpert.gr/product-category/proionta-coffee-expert/rofimata-proionta/

Το βιβλίο: “Το εγχειρίδιο του Home Barista” μπορείτε να το βρείτε:

https://www.panagiotisnikas.com/books/

 

 

E: info@panagiotisnikas.com

W: www.panagiotisnikas.com

YouTube: Panagiotis Nikas Official

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours