ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλ. φάβα (λουβάνα) Νatural Life
4 φλ. νερό
¼ φλ. ελαιόλαδο + 2 κουταλιές στο χτύπημα
½ φλ. ξηρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2/3 φλ. καρότο
1/3 φλ. άσπρο ξηρό κρασί
1 κουταλάκι αλάτι,

1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές μηλόξυδο

Για την επικάλυψη

2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3-4 κουταλιές κουτρούβι (κάπαρη)
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σκόρδο, το καρότο και ανακατεύετε. Βάζετε τη φάβα και ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Βάζετε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι ,το ζωμό λαχανικών και το φύλλο δάφνης. Ρίχνετε το νερό και βράζετε μέχρι να κοχλάσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ξαφρίζετε. Βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να χυλώσει η φάβα, περίπου 25-30 λεπτά. Αφαιρείτε τη δάφνη και αλέθετε τη φάβα.

Προσθέτετε το μηλόξυδο, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλέθετε καλά. Βάζετε τη φάβα σε ένα πιάτο και στολίζετε με τα κρεμμύδια, το κουτρούβι και ελαιόλαδο.

Από  Χρύσω Λέφου

xrysessyntages.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.