ΜΕΡΙΔΕΣ  4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  25Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5

#tsoulotip: Ρίχνουμε ζάχαρη στα κρεμμύδια για να καραμελώσουν πιο γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ

Για τη φάβα:

250 γρ. φάβα

1 κρεμμύδι, χονδροκομμένο

1 καρότο, ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1,5-2 lt νερό ζεστό

50 ml ελαιόλαδο

Aλάτι

Πιπέρι

 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

3 μέτρια λευκά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

2 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

 

Για το σερβίρισμα:

Στημένο λεμόνι

Κάπαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε τη φάβα και τη σοτάρουμε για άλλα δύο λεπτά.
2. Έπειτα ρίχνουμε 1,5 ltr.νερό, τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει (εάν δούμε ότι δεν έχει μαλακώσει προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό).
3. Μόλις ετοιμαστεί αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή στο multi.
4. Εκτέλεση για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.
5. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα ανακατεύοντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
6. Όταν είναι έτοιμα, σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 2 λεπτά.
7. Τέλος, σερβίρουμε τη φάβα σε ένα πιάτο προσθέτοντας τα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω της μαζί με λίγο κάπαρη.
Πηγή:giorgostsoulis.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours