Τραγανό γλυκό ψυγείου με φράουλα και κρέμα για super απόλαυση

Δροσερό, φανταστικό και αρκετά διαφορετικό, το γλυκό ψυγείου που προτείνουμε για σήμερα. Η πιο απολαυστική συνταγή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση.

Υλικά

  • 6 Granola bars της αρεσκείας μας
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 ασπράδια αυγού
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη + 2 κ.σ.
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε κυβάκια
Καλοκαιρινή πρόταση: Τραγανό γλυκό ψυγείου με φράουλα και κρέμα για super απόλαυση

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε τις μπάρες στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.
  • Κρατάμε τη μισή ποσότητα στην άκρη και την άλλη μισή την αναμειγνύουμε σε μπολ με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο.
  • Απλώνουμε το βουτυρωμένο μείγμα σε τετράγωνη φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με το ½ φλυτζάνι ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε 5 λεπτά ακόμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα ασπράδια και χτυπάμε όλα τα υλικά με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος ρίχνουμε και τις φρέσκες φράουλες.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην ψημένη βάση και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα της granola που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

More From Author