Όλοι μας, είτε είμαστε foodies είτε απλώς λάτρεις του φαγητού, αγαπάμε τα ορεκτικά το ίδιο με τα κυρίως πιάτα. Ίσως και περισσότερο, καθώς αυτά τα μικρά, λαχταριστά εδέσματα μάς επιτρέπουν να δοκιμάζουμε πολλές, διαφορετικές γεύσεις.

Τελευταία, συναντάμε σε όλα και περισσότερα ορεκτικά dips και σάλτσες που συνδυάζονται γευστικά μεταξύ τους. Ένα από τα τελευταία food trends που βλέπουμε παντού είναι η μαρμελάδα ντομάτας.

Το όνομα μην σε ξεγελά, καθώς δεν είναι γλυκιά αλλά έχει τη μορφή μαρμελάδας και πάει τέλεια με εδέσματα όπως φλογέρες, τυροκροκέτες, τυριά κ.α.

Βρήκαμε και δοκιμάσαμε τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Είναι πιο εύκολη από ό,τι νομίζεις και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ντομάτες, ώριμες

500 γρ. ζάχαρη

¼ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. πιπέρι

1 πρέζα αλάτι

1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι σταυρωτά στο κάτω μέρος και τις βράζουμε για 1 λεπτό σε νερό που κοχλάζει.

Με μία τρυπητή κουτάλα τις αφαιρούμε από το νερό και μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια τους.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το πιπέρι και βράζουμε για 15 λεπτά.

Αποσύρουμε τις ντομάτες από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν αρκετά, με ένα ραβδομπλέντερ τις πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Αφήνουμε το μείγμα μέσα στη κατσαρόλα για 12 περίπου ώρες, μέχρι η ντομάτα να κατεβάσει κι άλλα υγρά και στη συνέχεια ξεκινάμε και πάλι το βράσιμο.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για τουλάχιστον 60 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μη «πιάσει» στον πάτο.

Όταν δούμε ότι η μαρμελάδα έχει δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Συνοδεύουμε με οποιοδήποτε λευκό τυρί επιθυμούμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dimitrisskarmoutsos.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours