Υλικά για 4-6 άτομα

Για τις κροκέτες

  • 1 φλ. αρακά
  • 2 αυγά
  • 3 τριμμένες πατάτες
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 3 τριμμένα κολοκυθάκια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το τηγάνισμα

  • 2 αυγά
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τις κροκέτες

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Στη συνεχεία προσθέτετε τα λαχανικά και τη μουστάρδα και ανακατεύετε.
  2. Μόλις «μαραθούν» αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μόνα τους, τα προσθέτετε στα λαχανικά και τα ζυμώνετε όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και μοσχοκάρυδο και ζυμώνετε ακόμη μία φορά.
  5. Πλάθετε τις κροκέτες και τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να δέσουν.

Για το τηγάνισμα

  1. Σε ένα πιάτο χτυπάτε τα δύο αυγά και σε ένα άλλο τοποθετείτε την τριμμένη φρυγανιά.
  2. Περνάτε τις κροκέτες από τα αυγά και έπειτα από την τριμμένη φρυγανιά και τις ρίχνετε σε ζεστό λάδι σε ένα τηγάνι.
  3. Αφήνετε να ψηθούν για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις στραγγίζετε και σερβίρετε.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours