Υλικά για 4-6 άτομα
Για τις κροκέτες
- 1 φλ. αρακά
- 2 αυγά
- 3 τριμμένες πατάτες
- 1 τριμμένο καρότο
- 3 τριμμένα κολοκυθάκια
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το τηγάνισμα
- 2 αυγά
- Τριμμένη φρυγανιά
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τις κροκέτες
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Στη συνεχεία προσθέτετε τα λαχανικά και τη μουστάρδα και ανακατεύετε.
- Μόλις «μαραθούν» αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μόνα τους, τα προσθέτετε στα λαχανικά και τα ζυμώνετε όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και μοσχοκάρυδο και ζυμώνετε ακόμη μία φορά.
- Πλάθετε τις κροκέτες και τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να δέσουν.
Για το τηγάνισμα
- Σε ένα πιάτο χτυπάτε τα δύο αυγά και σε ένα άλλο τοποθετείτε την τριμμένη φρυγανιά.
- Περνάτε τις κροκέτες από τα αυγά και έπειτα από την τριμμένη φρυγανιά και τις ρίχνετε σε ζεστό λάδι σε ένα τηγάνι.
- Αφήνετε να ψηθούν για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις στραγγίζετε και σερβίρετε.
+ There are no comments
Add yours