Μια συνταγή με το αγαπημένο μας κοτοπουλάκι αλλά με έναν άλλον τρόπο! Μια εύκολη και οικονομική γκουρμεδιά έχει σήμερα το μενού μας! Φτιάξτε την!
Υλικά
Για 4 άτομα
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1/2 κεφαλάκι σκόρδο ξεφλουδισμένο και πολτοποιημένο
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 φλιτζανιού ξίδι
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 1/4 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1/4 φλιτζάνι κάπαρη
- 3 φύλλα δάφνης
- 1/2 φλιτζάνια λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα δαμάσκηνα, ελιές, κάπαρη και τα δαφνόφυλλα.
- Καλύψτε μπολ και μαρινάρετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Την επόμενη μέρα προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μεγάλο, ρηχό ταψί, και απλώστε τη μαρινάδα από πάνω ομοιόμορφα.
- Ραντίστε με το λευκό κρασί πάνω από το κοτόπουλο και πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη.
- Ψήστε για 50 έως 60 λεπτά, περιχύνοντας συχνά με τους χυμούς του.
- Στη συνέχεια μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τα δαμάσκηνα, ελιές και κάπαρη. κοτόπουλο, τα δαμάσκηνα, ελιές και κάπαρη.
- Ραντίστε με το ζουμάκι απ’ το ταψί και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
+ There are no comments
Add yours