Υλικά
1 κονσέρβα καλαμαράκια (Καλιφόρνιας)
1 ξερό κρεμμύδι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
4-5 ματσάκια σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό του μέρος και λίγο από το φύλλωμα) και ανακατεύουμε. Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το σέλινο, το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια των 3-4 εκατοστών. Μόλις σωταριστεί και το σέλινο, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι μας και νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το φαγητό και να βράσουν τα λαχανικά μας. Πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσετε και ένα ποτήρι νερό ακόμα. Αφήστε το σέλινο να βράσει για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει τελείως και να γλυκάνει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέστε 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια αφού τα έχετε καθαρίσει. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση μέχρι να σωθεί τελείως το νερό και να μείνει το ελαιόλαδο (περίπου για 10 λεπτά). Βγάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
Πηγή:bovary.gr