Αρωματικό πλιγούρι με σταφίδες και βερίκοκα

Υλικά

300 γρ. πλιγούρι
400 ml καυτό νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
φυλλαράκια από 1/2 φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100 γρ. σταφίδες κορινθιακές
100 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
100 γρ. αμύδγαλα καβουρδισμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

1 Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε το καυτό νερό ώστε να το καλύψει καλά.

2 Αφήνουμε το πλιγούρι για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό, να φουσκώσει και να μαλακώσει και στη συνέχεια το στύβουμε καλά με τα χέρια και το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ.

3 Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, τον μαιντανό, τις σταφίες, τα βερίκοκα, τα αμύδγαλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

4 Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα.

Πηγή:ilike.recipes

More From Author