Είστε προσκεκλημένοι σε πασχαλινό τραπέζι και ψάχνετε το κατάλληλο δώρο; Καμία άλλη επιλογή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη από το να διαλέξετε ένα καλό ελληνικό κρασί και να το απολαύσετε μαζί με τους αγαπημένους σας. Η επιλογή πρέπει να είναι προσεκτική, καθώς το κρασί πρωταγωνιστεί και αυτό στο τραπέζι της Λαμπρής συνοδεύοντας τα πασχαλινά φαγητά και συμπληρώνοντας τις γεύσεις τους. Αυτό το Πάσχα, όμως δεν χρειάζεται να προβληματιστείτε καθόλου για την επιλογή του, αφού το Κτήμα Χατζημιχάλη έχει το κατάλληλο μπουκάλι για την κάθε περίσταση. Το οικογενειακό οινοποιείο στην Κοιλάδα της Αταλάντης με παράδοση και αγάπη στην παραγωγή ποιοτικού κρασιού από το 1973 ξέρει πώς να κάνει κάθε γεύμα ακόμη ωραιότερο. Παρακάτω θα βρείτε 3 οινικές προτάσεις για να επιλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει καλύτερα.
Alfega Ροζέ: Ένα δροσιστικό ροζέ από την συνοινοποίηση τριών ποικιλιών – 2 ερυθρών και μιας λευκής
Το τραπέζι του Πάσχα διαρκεί όλη την ημέρα από το πρωί ως το βράδυ και έχει τους δικούς του «άτυπους» κανόνες. Συγγενείς και φίλοι μαζεύονται από νωρίς και βοηθάνε στις ετοιμασίες του φαγητού, ενώ παράλληλα παίζει μουσική στα ηχεία. Σίγουρα, το σούβλισμα είναι το πιο πολυαναμενόμενο και γευστικό έθιμο της ημέρας, με το κρέας να θέλει τον σωστό χρόνο ψησίματος και τα συνοδευτικά να ετοιμάζονται και αυτά σταδιακά. Για αυτή, λοιπόν, την προετοιμασία χρειάζεται ένα κρασί, όπως το Alfega Ροζέ από το Κτήμα Χατζημιχάλη. Το Alfega Rosé αποδίδει έναν αρμονικό συνδυασμό Syrah, Grenache Rouge και Μαλαγουζιάς. Απαλό στη γεύση, με έντονο φρουτώδες και δροσιστικό χαρακτήρα, που επικρατούν τα κόκκινα φρούτα, τα οποία και αφήνουν μια γλυκιά επίγευση. Πρόκειται για το ιδανικό πρώτο ποτό της ημέρας του Πάσχα για τη διάρκεια του σουβλίσματος και του τσουγκρίσματος των αυγών, αφού γενικά είναι το πιο ελαφρύ κρασί. Ταιριάζει με ντάκο και τυρί και σαλάτες με γλυκόξινες σάλτσες. Είναι το ιδανικό ροζέ για την παρέα και για το τσιμπολόγημα.
Καπνίας Ερυθρός: Ένα καπνιστό Cabernet Sauvignon, που σε γεμίζει σαν κανένα άλλο
Όταν έχουν ετοιμαστεί τα πάντα όλοι καθόμαστε γύρω από το τραπέζι και μάλιστα για τους πιο παραδοσιακούς αυτή είναι και η πιο ιερή στιγμή. Το καλοψημένο κρέας και όλα τα υπόλοιπα φαγητά είναι μπροστά μας και τότε βάζουμε κρασί στα ποτήρια μας, τσουγκρίζουμε και πέρα από τα χρόνια πολλά γίνεται και ξεχωριστή αναφορά στον ψήστη. Από αυτή την τόσο σημαντική στιγμή δε γίνεται να λείπει ένα καλό, κατακόκκινο κρασί, όπως το Καπνίας Ερυθρός. Με αυτό εκφραστικό και πολύπλοκο, καπνιστό Cabernet Sauvignon πέρα από το ότι θα συνοδεύσετε το ψητό αρνί στη σούβλα και το κοκορέτσι, θα απολαύσετε και ένα κρασί με έντονο και σύνθετο σύνολο αρωμάτων από ώριμα φρούτα. Έχει ιδανική ισορροπία, καθώς οι υψηλές τανίνες ντύνονται με την πολυπλοκότητα των πρωτογενών και δευτερογενών χαρακτηριστικών στην παλέτα δίνοντας έτσι μια απολαυστική και μακρά επίγευση. Το Καπνίας Ερυθρός ταιριάζει με όλα τα κρέατα, όπως το μοσχάρι, τα κρέατα στη σχάρα, το κυνήγι και τα ημίσκληρα τυριά.
Alfega Λευκός: Το Α και το Ω του κτήματος. Ένα κρασί που εκφράζει το terroir της Κοιλάδας Αταλάντης
Σήμερα, βέβαια το φαγητό στο τραπέζι της Λαμπρής μπορεί να μην είναι και τόσο παραδοσιακό, καθώς είναι πολλοί και εκείνοι που δεν θέλουν είτε να φάνε αρνί και προτιμούν κάποιο άλλο κρέας, είτε δεν θέλουν καθόλου κρέας και προτιμούν πίτες, σαλάτες και ψητά λαχανικά. Υπάρχουν, άλλωστε, τόσες πολλές άλλες γευστικές προτάσεις για να απολαύσει κάποιος. Για όσους, λοιπόν, θέλουν φέτος το Πάσχα να το γιορτάσουν αλλιώς με ψάρια ψητά, κοτόπουλο, χοιρινό, ζυμαρικά με σάλτσα και πράσινες σαλάτες το Alfega Λευκός είναι το τέλειο συμπλήρωμα. Ο αρωματικός του χαρακτήρα διακρίνεται από το πράσινο μήλο, αχλάδι, τροπικά αρώματα και νότες βοτάνων. Ισορροπημένη γεύση, κρεμώδης υφή, άλλα με φρεσκάδα που αναδεικνύεται από τον φρουτώδη χαρακτήρα του και την οξύτητα. Η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν το κάτι διαφορετικό στο γιορτινό τραπέζι.
Ακολουθήστε το Κτήμα Χατζημιχάλη στα social media:
Instagram: domainehatzimichalis
Facebook: Domaine Hatzimichalis / Κτήμα Χατζημιχάλη
Linkedin: Domaine Hatzimichalis / Κτήμα Χατζημιχάλη
Πηγή:olivemagazine.gr