Σε ένα βιομηχανικό στενό του Πειραιά, ένας chef και ένας mixologist έφτιαξαν ένα πανασιατικό dim sum bar, που παντρεύει την ποπ κουλτούρα με τις γεύσεις και τα υλικά της Νότιας και Ανατολικής Ασίας.
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS
O Δημήτρης Liem και ο Σπύρος Μινέτος έφτιαξαν το Kitschen κυριολεκτικά με τα χέρια τους. Από τα ξύλινα ράφια μέχρι και τα όποια μερεμέτια προέκυπταν στην πορεία. Κάπως έτσι, οι δυο τους δημιούργησαν ένα μαγαζί όπως το είχαν οραματιστεί. Άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα του Σεπτέμβρη, αλλά όπως λένε ο Δημήτρης και ο Σπύρος, είναι ακόμα work in progress. Επέλεξαν τον Πειραιά γιατί τους άρεσε το vibe της περιοχής της, ενώ πιστεύουν στις δυνατότητες που έχει για εξέλιξη.
Μπαίνοντας κανείς στο Kitschen το πρώτο πράγμα που παρατηρεί είναι η ανοιχτή κουζίνα, στην οποία ο Δημήτρης ετοιμάζει με θαυμαστή ηρεμία τα πιάτα, κι ας μπαίνουν συνεχώς νέοι πελάτες, ενώ δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις την ταπετσαρία κάτω από την neon επιγραφή που σε προτάσει να έχεις ετοιμοπόλεμα τα chopsticks σου. Η ποπ αισθητική του χώρου είναι δημιουργία της Φωτεινής Τρουμπαδάκη και υμνεί την κουλτούρα των manga και των anime, διατηρώντας μια μίνιμαλ προσέγγιση.
Εδώ οι γεύσεις είναι καθαρές, φαινομενικά απλές, καταφέρνουν όμως να αποτυπώσουν όλη την γαστριμαργική κουλτούρα της νότιας και ανατολικής Ασίας.
Με μπαμπά Ινδονήσιο και Κερκυραία μητέρα, ο Δημήτρης Liem έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν σφιχτό κατάλογο με κάποια πιο γνώριμα πιάτα αλλά και με πιάτα που περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Το κουνουπίδι tempura με μαγιονέζα σκόρδου είναι ένα πιάτο έκπληξη, ακόμα και γι΄αυτούς που δεν δηλώνουν φαν του συγκεκριμένου λαχανικού, αλλά και τα dumplings ατμού με παντζάρι, miso, γλυκιά σάλτσα ponzu και κομμάτια καρύδι, μπορούν και κερδίζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς foodies.
Οι πρώτες ύλες διαλέγονται καθημερινά από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θέλουν να διασφαλίσουν πως ό, τι σερβίρεται είναι φρέσκο και προσεγμένο. Αυτός είναι και ο λόγος που το usuzukuri, δηλαδή οι λεπτές φέτες λευκού ψαριού, μπορεί να γίνουν την μια μέρα με τσιπούρα και την άλλη με λαβράκι ή μυλοκόπι. Ο Δημήτρης επιλέγει κάθε μέρα το πιο φρέσκο ψάρι που θα βρει στην αγορά. Σερβίρεται με κόκκινη σάλτσα ντομάτας, yuzu, ελαιόλαδο, δυόσμο, φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο ανθό αλατιού.
Τον κατάλογο με τα ποτά και τα κοκτέιλ έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Μινέτος. Μετά από μια θητεία αρκετών χρόνων πίσω από την μπάρα του 9Βήτα στο Χαλάνδρι, έφτιαξε για το Kitschen signature γεύσεις με ονόματα όπως Tokyo Zombie και Kobra Kai. Το πρώτο φτιάχνεται με τρία διαφορετικά ρούμια, ανανά, γκρέιπφρουτ, μπαχαρικά και bitters, ενώ το δεύτερο προκύπτει από ένα μείγμα από ρούμια, σιρόπι από ασιατικά μπαχαρικά, λικέρ βοτάνων και τζιτζιμπίρα. Με πατέρα από την Κεφαλονιά και μητέρα Κορεάτισα, ο Σπύρος θεωρεί πολύ σημαντικό το φαγητό, ειδικά για τα παιδιά που μεγαλώνουν ανάμεσα σε δύο κουλτούρες. Η μαμά του ήταν μάλιστα, εκείνη που έδωσε το τελικό ΟΚ για το κίμτσι, πριν αυτό σερβιριστεί πρώτη φορά.
Το νέο dim sum bar του Πειραιά είναι ένας χώρος που οι γεύσεις πρωταγωνιστούν. Μοιάζει ιδανικό για πρώτο ραντεβού, αλλά και για after office cocktails αν δουλεύετε στην περιοχή. Το Kitschen είναι ένας λόγος για να χαθείς για λίγο στα στενά του λιμανιού, αν δεν το βρεις με την πρώτη.
Kitschen,
Κανάρη 5-7, Πειραιάς
Instagram: kitschen.piraeus
Τηλέφωνο: 2117351205
Πηγή:popaganda.gr
+ There are no comments
Add yours