Soho Burgers: Η νέα γευστική άφιξη στην Αθήνα με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Μια νέα γευστική άφιξη αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας. Με moto τους το «Από το Λονδίνο με αγάπη», τα Soho Burgers προσγειώθηκαν από τη βρετανική μητρόπολη (εξού και το όνομα) στην Αθήνα και ήδη μετρούν τα πρώτα τους καταστήματα σε Νέα Ερυθραία, Μελίσσια, Γλυκά Νερά και Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι απανταχού λάτρεις των μπέργκερ (και όχι μόνο) θα βρουν τον ναό τους σε ένα νέο και πολλά υποσχόμενο εγχείρημα που φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Ο αγαπημένος σεφ βάζει το μεράκι του στη νέα αλυσίδα απολαυστικών και εντυπωσιακών signature μπέργκερ που συστήνει στο ελληνικό κοινό η αγγλικών επιρροών Ignite Restaurants.

«Πρόκειται για ένα επιτυχημένο group που έρχεται από το εξωτερικό και συνεργάζεται με μεγάλα brands εστιατορίων, έτσι είναι πολύ σημαντικό ότι θέλουν να κάνουν δουλειά στην Ελλάδα», αναφέρει ο ίδιος ο σεφ μιλώντας στο Bovary.

Soho Burgers

«Η κουβέντα για συνεργασία ξεκίνησε έναν χρόνο πριν, αλλά βγάλαμε το τελικό αποτέλεσμα όταν είμασταν έτοιμοι. Δεν υπήρξε βιασύνη στο να βγει κάτι το οποίο δεν θα ήταν στημένο καλά, κάτι που δεν γίνεται πολλές φορές στην Ελλάδα».

«Εδώ, δόθηκε χρόνος, αναπτύξαμε ένα πάρα πολύ σωστό προϊόν, γιατί το μπέργκερ στην ουσία είναι 3 πράγματα: Το πρώτο και κύριο είναι το μπιφτέκι, μετά είναι το ψωμί και οι σάλτσες», τονίζει ο σεφ.

Γιατί όμως μπέργκερ;

«Το μπέργκερ, διαχρονικά, είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Δεν είναι street food ή junk food, είναι ένα φαγητό πάρα πολύ καλό αν γίνει σωστά».

«Δεν υπάρχει πρόχειρο φαγητό. Το φαγητό είναι φαγητό. Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο. Το μπέργκερ είναι ένα σύνθετο προϊόν. Δεν παίρνω τον οποιοδήποτε κιμά, βάζω ένα μπιφτέκι, δύο ψωμιά, το ψήνω και έφτιαξα ένα προϊόν. Είναι ένα σύνθετο προϊόν με διαφορετικά υλικά, τα οποία καλείσαι να τα φέρεις σε ισορροπία. Επειδή είναι ένα προϊόν που βασίζεται στην πρώτη ύλη, δηλαδή στο κρέας, πρέπει να είναι και ποιοτικό. Και αυτό ήταν το λάθος στα πρώτα βήματα του μπέργκερ στην Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα καθώς δεν έδιναν αρκετή σημασία στο κρέας. Τα νέα μπεργκεράδικα που ανοίγουν δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό», σημειώνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Soho Burgers
Soho Burgers

«Εμείς το κάναμε αυτό σε όλα τα υλικά, όχι μόνο στο κρέας, αλλά και στο ψωμί και στα τυριά. Έχουμε διαφορετικά τυριά όπως cheddar με ωρίμανση, γραβιέρα με ωρίμανση 12 μήνες κ.α. Ψαχνόμαστε στην πρώτη ύλη γιατί πιστεύουμε ότι ο Έλληνας το αξίζει. Η αγορά έχει ανέβει και ο κόσμος γίνεται πολύ πιο υποψιασμένος με το φαγητό. Οπότε δεν έχεις έναν πελάτη ανυποψίαστο, πόσο μάλλον για ένα παγκόσμιο προϊόν όπως είναι το μπέργκερ. Είναι ένα προϊόν που το τρώνε όλοι. Σπάνια θα βρεις κάποιον που θα πει ότι δεν του αρέσει το μπέγκερ, από τα μικρά παιδιά μέχρι τους μεγάλους ανθρώπους. Δεν πρέπει να βλέπουμε το φαγητό ελιτίστικα. Για μένα, το καλό φαγητό είναι ένα», αναφέρει.

Καλή και σωστή πρώτη ύλη

«Ασχοληθήκαμε πολύ με το μπιφτέκι γιατί είναι δύσκολο να βρεις σταθερή ποιότητα κρέατος. Κάναμε φοβερές δοκιμές με τις ποσοστώσεις του κρέατος και του λίπους. Φτιάξαμε δικό μας ψωμί, που είναι πολύ σημαντικό, και σε ένα εργαστήριο που ανοίξαμε, φτιάξαμε και τις δικές μας σάλτσες».

«Όλα ψήνονται εκείνη την στιγμή, δεν υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί υπάρχει φρεσκάδα στα προϊόντα. Είμαστε λάτρεις της καλής πρώτης ύλης».

Soho Burgers
Soho Burgers

Από το προϊόν στο τελικό μενού

«Το προϊόν και η τεχνογνωσία είναι δικά μας. Πήραμε ιδέες από το Λονδίνο, όπου γίνεται φοβερή δουλειά με τα μπέργκερ. Τα καλύτερα μπεργκεράδικα του κόσμου βρίσκονται στην Αγγλία. Αλλά το προϊόν είναι δικό μας δημιούργημα».

«Το μενού θα ξεδιπλωθεί σιγά σιγά. Θέλαμε να βγάλουμε ένα μενού που να είναι πιο προσιτό στον κόσμο, με προσεγμένη πρώτη ύλη και σωστή τιμή αλλά και γεύσεις που δεν είναι πολύ extreme. Στα μελλοντικά σχέδια είναι να παίζουμε κάθε μήνα με δύο διαφορετικά μπέργκερ λίγο πιο extreme και να αρχίσουμε να προσθέτουμε στο μενού και στοιχεία που δεν μπορείς να βρεις στην Ελλάδα για να γίνει λίγο πιο fun».

Ποιο είναι το μυστικό για το τέλειο μπέργκερ;

«Το μυστικό είναι η καλή πρώτη ύλη, που είναι ψαγμένη και προσιτή. Μπορείς έτσι το προϊόν να το πλάσεις και να το απογειώσεις. Θέλουμε να δείξουμε ότι το μπέργκερ δεν είναι πρόχειρο φαγητό. Είναι ένα φαγητό πάρα πολύ καλό, αρκετά υγιεινό -αν φτιαχτεί σωστά- και τελικά σε προσιτή τιμή».

Soho Burgers
Soho Burgers

Τι διαφορετικό θέλουν να φέρουν τα Soho Burgers;

«Με τα Soho Burgers θέλουμε να φέρουμε φρεσκάδα και σωστή ποιότητα πρώτης ύλης, στάνταρ προϊόν και σωστό delivery, στην ώρα του και όπως πρέπει. Επίσης, θέλουμε σωστή σχέση ποιότητας-τιμής».

«Ο στόχος μας από την αρχή ήταν να κάνουμε μαγαζιά «εύκολα», που θα δίνουν σωστά ποιοτικό φαγητό σε καλή τιμή. Επικεντρωνόμαστε στο delivery γιατί είναι το trend που έχει μεγάλη δύναμη και θα συνεχίσει να ανεβαίνει».

Τι αλλάζει στην εστίαση στην Ελλάδα;

«Θα υπάρξουν πολλές ανακατατάξεις στην εστίαση στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό να δούμε μελλοντικά τις κινήσεις που θα κάνουμε όλοι μας, από την πολιτεία μέχρι τους ιδιοκτήτες, για το πώς θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε την εστίαση στην Ελλάδα. Γιατί, εκτός από διασκέδαση, η εστίαση παράγει και γαστρονομικό πολιτισμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Όσο πιο πολύ ανεβαίνει η εστίαση στη χώρα τόσο πιο πολύ εκτιμά ο κόσμος, οι τουρίστες και οι ντόπιοι, το προϊόν που δίνεις. Τα πήγαμε πολύ καλά τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε μια βοήθεια να μας δώσει ένα παραπάνω σπρώξιμο», καταλήγει ο σεφ.

Soho Burgers
Soho Burgers

Μετά το μπέργκερ, τι;

Αφού απολαύσεις τα ζουμερά, λαχταριστά μπέργκερ, στα Soho Burgers μπορείς να βρεις πεντανόστιμα παγωτά Kayak και δροσιστικά cocktails του τρίτου καλύτερου bar στον κόσμο για το 2020, του Clumsies.

Το γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά με την πρώτη μπουκιά!

Πού θα τα βρεις;

Facebook

Instagram

Website

Με ένα κλικ στην πόρτα σου μέσω E-food και Wolt

Take away

Χαρ. Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία

Σωκράτους 3, Μελίσσια

Λεωφ. Λαυρίου 204, Γλυκά Νερά

Αγίας Τριάδος 5, Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πηγή:bovary.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *