«Η κουβέντα για συνεργασία ξεκίνησε έναν χρόνο πριν, αλλά βγάλαμε το τελικό αποτέλεσμα όταν είμασταν έτοιμοι. Δεν υπήρξε βιασύνη στο να βγει κάτι το οποίο δεν θα ήταν στημένο καλά, κάτι που δεν γίνεται πολλές φορές στην Ελλάδα».
«Εδώ, δόθηκε χρόνος, αναπτύξαμε ένα πάρα πολύ σωστό προϊόν, γιατί το μπέργκερ στην ουσία είναι 3 πράγματα: Το πρώτο και κύριο είναι το μπιφτέκι, μετά είναι το ψωμί και οι σάλτσες», τονίζει ο σεφ.
Γιατί όμως μπέργκερ;
«Το μπέργκερ, διαχρονικά, είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Δεν είναι street food ή junk food, είναι ένα φαγητό πάρα πολύ καλό αν γίνει σωστά».
«Δεν υπάρχει πρόχειρο φαγητό. Το φαγητό είναι φαγητό. Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο. Το μπέργκερ είναι ένα σύνθετο προϊόν. Δεν παίρνω τον οποιοδήποτε κιμά, βάζω ένα μπιφτέκι, δύο ψωμιά, το ψήνω και έφτιαξα ένα προϊόν. Είναι ένα σύνθετο προϊόν με διαφορετικά υλικά, τα οποία καλείσαι να τα φέρεις σε ισορροπία. Επειδή είναι ένα προϊόν που βασίζεται στην πρώτη ύλη, δηλαδή στο κρέας, πρέπει να είναι και ποιοτικό. Και αυτό ήταν το λάθος στα πρώτα βήματα του μπέργκερ στην Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα καθώς δεν έδιναν αρκετή σημασία στο κρέας. Τα νέα μπεργκεράδικα που ανοίγουν δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό», σημειώνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.