To Upper Brunch & Bistro είναι ένα all day bar restaurant στη καρδιά της Αθήνας, πλησίον της πλατείας Συντάγματος, εκεί που το μάτι του περαστικού δεν το πιάνει εύκολα. Αξίζει όμως να το αναζητήσει…

Για να το ανακαλύψεις πιο εύκολα, να σου πούμε ότι διαθέτει 2 εισόδους: η μια επί της Αμαλίας 4 και η άλλη παραπλεύρως της πλατείας Συντάγματος, στο βάθος της μικρής στοάς, στην Όθωνος 10. Για να μπεις πρέπει να χτυπήσεις το κουδούνι!

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο ξεχωριστά μαγαζιά, που παντρεύονται με τον πιο περίεργο τρόπο. Ο κάτω όροφος λοιπόν, η είσοδος του οποίου είναι επί της Αμαλίας, θυμίζει αμερικάνικο dinner, με μια μπάρα τουλάχιστον 10 μέτρων και σεπαρέ δερμάτινα καθίσματα τρένου, που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή.

Στο βάθος, βρίσκεις μια πλατιά στολισμένη σκάλα, η οποία σε οδηγεί στον δεύτερο όροφο, σε ένα χώρο «διαμάντι». Εκεί βρίσκεται ένα γαλλικό μπιστρό, με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και έπιπλα vintage, όλα αναπαλαιωμένα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που μπαίνοντας νομίζουν ότι βρίσκονται σε κάποιο αρχοντικό της παλιάς αστικής Αθήνας. Το δικαιολογεί άλλωστε και η θέση του, αφού βρίσκεται στο κτίριο που άλλοτε έστεκε το περίφημο μέγαρο Νεγρεπόντε, πριν αυτό κατεδαφιστεί.

Την ημέρα, το Upper Brunch & Bistro λειτουργεί ως brunch café, προσφέροντας εξαιρετικό καφέ, αλλά και ευρεία γκάμα αφεψημάτων και τσαγιού που συνοδεύεται με διώροφη πιατέλα με αλμυρές και γλυκές επιλογές, κατά τα αγγλικά πρότυπα. Παράλληλα, έχει και την healthy πλευρά του, σερβίροντας χυμούς με φρέσκα φρούτα, superfoods και ελληνικά βότανα, smoothies με ελληνικό γιαούρτι, κρόκο Κοζάνης, σπιρουλίνα και φυστικοβούτυρο, καθώς και χυμούς cold pressed, δηλαδή χυμούς με μηδενική θερμική επεξεργασία και χωρίς καθόλου πούλπα, που διατηρούν αναλλοίωτα όλα τα σημαντικά ένζυμα για τον οργανισμό.

Στο μενού του brunch περιλαμβάνονται επίσης ομελέτες εμπνευσμένες από τα νησιά του Αιγαίου, όπως το σφουγγάτο και η φουρτάλια, πίτες με ελληνικά τυριά και χόρτα, σαλάτες με όσπρια και πίτσες με εξαιρετική ζύμη ξυλόφουρνου. Κλασικά σάντουιτς πάλι, όπως το hot dog, έχουν παραλλαχθεί και γίνονται με βουβαλίσιο λουκάνικο, φρέσκια coleslaw και φρέσκιες τηγανητές πατάτες Νάξου. Στα must και τα νιόκι με κρέμα τρούφας, σπανάκι και μπρόκολο.

Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι οι πρώτες ύλες των περισσότερων πιάτων, προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από ελληνικές εταιρείες παραγωγής, καθώς στόχος του Upper Brunch & Bistro είναι να στηρίζει και να προβάλλει την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, που άλλωστε αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών το καλοκαίρι.

Σημείωσε επίσης, ότι στον δεύτερο όροφο, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, διοργανώνονται live events, κυρίως με πιάνο και φωνή, κάποιες φορές με κιθάρα ή σαξόφωνο, με ανερχόμενους καλλιτέχνες. Τα μουσικά ρεύματα που αντιπροσωπεύονται είναι κυρίως Jazz, Swing, pop, blueς και soft rock. Υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη και για την ελληνική μουσική, ενώ σύντομα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και μουσική βραδιά μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Όσο για το ποτό, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην αυτόματη μηχανή κοκτέιλ, που πρώτοι έφεραν στην Ελλάδα και η οποία ετοιμάζει με ευλαβική ακρίβεια 70 διαφορετικά κοκτέιλ, με ή χωρίς αλκοόλ, που είναι πάντα ακριβώς τα ίδια, ανεξαιρέτως συνθηκών. Το μπαρ διαθέτει επιπλέον μια εκτεταμένη κάβα ψαγμένων ποτών, σε κατηγορίες όπως ουίσκι, ρούμι και τζιν, καθώς και αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες κρασιών από τη Θράκη έως την Πελοπόννησο και από την Ήπειρο έως την Κρήτη, που συνδυάζονται αρμονικά με ποικιλίες τυριών που περιλαμβάνουν τα πιο διάσημα τυριά της ελληνικής υπαίθρου.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours