Ελληνικός καφές: Πέντε λόγοι για να τον προτιμήσετε

Τώρα που πλησιάζει Σαββατοκύριακο και προγραμματίζετε εξόδους για καφέ, οι ειδικοί του dietzone σας δίνουν πέντε λόγους γιατί να παραγγείλετε ελληνικό.

Ο καφές θεωρείται απαραίτητος για το ξεκίνημα της μέρας, καθώς μας παρέχει ενέργεια αλλά και χρησιμοποιείται ως τονωτικό ρόφημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όλοι λίγο πολύ τον τιμάμε καθημερινά, μερικοί… δεόντως. Υπάρχουν διάφοροι καφέδες να πιούμε, ανάλογα με τα γούστα μας. Το ξέρατε όμως ότι ο δικός μας παραδοσιακός καφές, ο ελληνικός, μας ωφελεί πολλαπλά, καθώς είναι αφιλτράριστος και επίσης μας τονώνει αρκετά λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε καφεΐνη; Οι ειδικοί του dietzone μας αναφέρουν τα οφέλη του.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Οι κόκκοι ελληνικού καφέ περιέχουν ευεργετικές χημικές ενώσεις, όπως τα χλωρογενικά οξέα (είδη αντιοξειδωτικών πολυφαινολών που προσδίδουν οφέλη στην υγεία μας). Τα χλωρογενικά οξέα, για παράδειγμα, ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος, βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση αλλά και τις φλεγμονές. Επειδή όπως προείπαμε είναι αφιλτράριστος, ο ελληνικός καφές έχει περισσότερες ευεργετικές ενώσεις, έναντι των άλλων ειδών καφέ. Άλλες βασικές ενώσεις του ελληνικού καφέ, είναι τερπενοειδείς που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς μας, προλαμβάνουν λοιμώξεις και ελαττώνουν τις φλεγμονές.

Μπορεί να προστατεύσει από την ψυχική εξασθένηση
Η ενισχυμένη περιεκτικότητά του σε καφεΐνη συμβάλλει στην υγεία του εγκεφάλου μας και προλαμβάνει διάφορες ασθένειες όπως η νόσος Alzheimer. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες σε 29.000 άτομα, όσοι κατανάλωναν περισσότερο καφέ, μείωναν κατά 27% τον κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer. Άλλες μελέτες έδειξαν, ότι μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, εγκεφαλικών επεισοδίων αλλά και της νόσου Parkinson.

Είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο αδυνάτισμα
Αν ακολουθείτε μια δίαιτα και αγαπάτε τον καφέ, ο ελληνικός αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. Είναι πιο γλυκός σε σχέση με τους άλλους καφέδες και έτσι δε χρειάζεται ούτε γάλα, ούτε πολλή ζάχαρη για να γίνει γλυκόπιοτος! Βασικότερο όλων; Έχει μόλις 1 θερμίδα ανά φλιτζανάκι, άρα και απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας καφέ και δεν έχουμε τύψεις!

Μπορεί να έχει προστατευτικές ιδιότητες ενάντια σε ορισμένες ασθένειες
Σύμφωνα με μελέτες, κάθε ένα φλιτζάνι καφέ που καταναλώνεται ημερησίως, μειώνει κατά 7% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Επιπρόσθετη μελέτη έδειξε ότι, η κατανάλωση 3-5 φλιτζανιών καφέ την ημέρα ελαττώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 15%. Επομένως, πίνοντας καφέ, μειώνετε τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών που αποτελούν μάστιγα τα τελευταία χρόνια.

Μπορεί να ενισχύσει τις επιδόσεις σας
Η καφεΐνη θεωρείται ένα σημαντικό και υπολογίσιμο φυσικό διεγερτικό, που ενισχύει και τις πνευματικές αλλά και τις αθλητικές μας επιδόσεις. Η πολύ συμπυκνωμένη δόση καφεΐνης που περιέχει είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την επίδοση των αθλητών. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη σε 20 αθλητές, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν ελληνικό καφέ ήταν αποδοτικότεροι και από άποψη ενεργειακών επιπέδων, αλλά και από άποψη χρόνου αντίδρασης, σε σχέση με όσους έπιναν καφέ ντεκαφεϊνέ.

ΠΗΓΗ

About Post Author